Četvrtak 19.12.2013.
13:05
SRS, Vestionline

Tužilaštvo za džabe hapsilo Šarovića

Nemaja Šarović priveden zbog paljenja zastave države koju Srbija ne priznaje
 


Naredbom izdatom PU Stari grad obavezana su službena lica policije da Šarovića na dan njegove Krsne slave Svetog Nikole uhapse kako bi bio saslušan povodom krivične prijave podnete protiv njega zbog paljenja zastave “Republike Kosovo“ na protestu koji je Srpska radikalna stranka održala povodom potpisivanja Briselskog sporazuma.


Nemanja Šarović je istakao da je čitav incident očigledno politički motivisan jer je privođenje naređeno uprkos činjenici da mu poziv na saslušanje nije uručen redovnim putem i uprkos tome što se uredno odazvao pozivu na saslušanje u PU za Grad Beograd ranije ove godine.


Šarović je ocenio da se tužilaštvo, pristajući da bude topuz u rukama vlasti, na najsramniji način stavilo u službu režima jer se, pravno gledano, paljenje bezvredne krpe koju tužilaštvo naziva zastavom “Republike Kosovo“ ne može podvesti pod krivično delo Povrede ugleda strane države ili međunarodne organizacije iz člana 175 KZ-a za šta ga tužilaštvo tereti.


Po njegovim rečima, režim mora da se odluči da li je Srbija potpisivanjem Briselskog sporazuma priznala nezavisnost “Republike Kosovo“ i obavezala se da će štititi simbole terorističke NATO “države“. 

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje podaničku politiku režima i upozorava da nikakvim represivim merama neće zaustaviti srpske radikale u doslednoj borbi protiv izdajničke politike i pogubnog puta u EU u koju nas guraju po cenu rasparčavanja Srbije.

Međutim, posle petnaestominutnog čekanja, Šaroviću je pristupio kod zamenika višeg javnog tužioca Ognjena Đukića, i tom prilikom mu je predata Službena beleška u kojoj je navedeno da saslušanje neće biti obavljeno zato što nisu obezbeđeni tehnički uslovi za pregled snimaka sa mesta događaja, stoji u saopštenju Srpske radikalne stranke.

Službena beleška o pristupanju osumnjičenog Šarovića kod tužioca Đukića
2024 © - Vesti online