Četvrtak 19.12.2013.
11:52
Srna

"Novim dokumentima do prave istine o Srebenici"

Foto: Arhiva
 

"Reč je o vrlo preciznom utvrđivanju broja nestalih u julu 1995, što će im uskratiti mogućnost da nastave da 'prodaju maglu'. Zatim sledi analiza broja poginulih u ratnim dejstvima tokom proboja 28. divizije u odnosu na broj stvarno zarobljenih i streljanih. Kada sve te podatke poređamo, razmotriće se pitanje da li je ono što se dogodilo u Srebrenici – stvarno genocid", istakao je Karganović.

Karganović je u izjavi Srni ocenio da je vreme da se ponovo aktivira Komisija Vlade Republike Srpske koja će u svetlu novih saznanja ispitati događaje u Srebrenici u julu 1995, ali ovog puta bez - kako je rekao - terora Pedija Ešdauna i servilne saradnje Dragana Čavića.

On je izrazio uverenje da će se to dogoditi tokom 2014. godine i naglasio da je zvanična priča o događajima u Srebrenici već dugo vremena očigledno neodrživa.

"Grozničavi zahtevi za uvođenje kaznenih mera za 'negiranje genocida' dokaz su da je tako. Podsetiću vas na reči Svetog Avgustina: 'Istina je kao lav. Ne morate da je branite. Oslobodite je. Ona će se odbraniti sama'. Bez obzira na to, podržavam inicijativu da se osporavanje zvanične verzije srebreničkih događaja proglasi krivičnim delom", rekao je Karganović.

On je naglasio da će biti divno da ga u "prosvećenom" 21. veku procesuiraju zato što širi sumnju u njihovu dogmu.

"To će mi omogućiti da pred sudom i pred javnošću još jednom dokažem bankrotstvo njihove propagandne konstrukcije. Takvo suđenje za njih bilo bi debakl", istakao je Karganović.

2024 © - Vesti online