Četvrtak 19.12.2013.
03:46
Beta

"Ne brinite, Vojska Srbije vas čuva"

Tomislav Nikolić, Nebojša Rodić i Ljubiša Diković
 

"Vojska Srbije je spremna da kvalifikovano i kvalitetno odgovori na sve pretnje i izazove po bezbednost građana, ali i da svojim kadrovskim i drugim potencijalima aktivno učestvuje u izgradnji sistema kolektivne bezbednosti, kako u regionu tako i šire", kazao je Rodić na prijemu u Domu Garde u Topčideru povodom novogodišnjih i
božićnih praznika.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije je prošla u poslednje dve decenije kroz izuzetno buran i bolan period samosazrevanja. "Napore koje svi zajedno činimo i koji već daju rezultate daju nam prava da utvrdimo put koji smo odabrali", rekao je Rodić.

On je kazao da je narod u Srbiji preživeo strahote rata i ratovanja i zna da su mir i dijalog najbolji načini za ostvarivanje strateških interesa."Danas je u osam multinacionalnih operacija UN i Evropske unije angažovano 214 pripadnika Vojske Srbije, u odnosu na prošlogodišnjih 120", rekao je Rodić.

On je posebno istakao upućivanje 130 pripadnika Vojske Srbije u sastav čete multinacionalne operacije u Libiji. "Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će učinite sve da se ona predstavi kao respektabilna vojna snaga naroda i države", kazao je
Rodić.

Obraćajući se predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, članovima Vlade i predstavnicima diplomatskoga kora, verskih zajednica i Vojske Srbije, Rodić ih je pozvao da i oni daju svoj doprinos i pruže pomoć i podršku Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane u njihovim daljim naporima.

2024 © - Vesti online