Sreda 18.12.2013.
09:08
Telegraf

Majka napadnutog dečaka: Ima 20 rana od pikada

Dečak se od alkohola ne seća ničega

Osmak je pravu torturu doživeo prošle srede, kada je pošavši na časove u drugoj smeni oko 13.30 sati u dvorištu škole sreo dvojicu sedmaka. Majka maltretiranog dečaka ne zna zašto je njen sin meta napada.

"U dvorištu škole su ga uz pretnje i 'ćuške' naterali da krene sa njima u kuću dečaka koji ga je maltretirao. Tamo su ga napili. Čula sam da je moj sin morao da odgovara na pitanja, a ako ne zna odgovor mora da popije čašicu rakije. On se toga ne seća, ima rupu u pamćenju zbog tolikog alkohola. Kada se izbezumio od pića, jedan od sedmaka, predvodnik, ga je odvukao pod tuš u kupatilu. Posle toga moje dete je postalo predmet još užasnije 'igre' - gađan je pikadom u leđa. Ima oko 20 lakših povreda, koje su zbog tolikog broja konstatovane kao teške. Preživeo je stravičnu torturu koja je trajala satima", kaže majka povređenog dečaka.

Ona objašnjava da je posle svega njen sin doveden nazad u školsko dvorište oko 19 sati i tu ostavljen. Na sebi je imao svoju jaknu i odeću napadača, u šta je presvučen posle tuširanja na silu.

Bio je na ivici svesti i teško hodajući obratio se nekome u školi. Roditelji su odmah obavešteni. Umesto kući, na kraju školskog dana dečak je stigao u Hitnu pomoć. Majka kaže da je njen sin prošao niz medicinskih ispitivanja.

"On nema samo povrede od pikada, već i modrice. Urađene su analize rada bubrega i jetre, zbog tolikog alkohola u organizmu. Sada mu je bolje, ali ni jedno dete ovu traumu ne bi lako zaboravilo, kaže N.J.

U školi Dragiša Mihajlović, u kragujevačkom naselju Stanovo u toku je disciplinski postupak protiv sedmaka napasnika. Policija je protiv njega podnela i krivičnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja.

Ovaj dečak je u pomenutoj školi tek 20 dana, pošto je izbačen iz škole koju je prethodno pohađao. I ranije je imao problema u ponašanju. Dečak živi sa bakom, koja u vreme događaja nije bila kod kuće. Drugi sedmak koji je prisustvovao, nije fizički maltretirao napadnutog osmaka.

2024 © - Vesti online