Utorak 17.12.2013.
19:30
Beta

Pomogla pljačkanju Srbije, sud joj smanjio kaznu

Srpski sudovi... tugo i nesrećo, zemljo, jadna li si...
 

Time je Apelacioni sud prepolovio kaznu Višeg suda u Smederevu koji je optuženu, bivšeg pravnog referenta Fonda PIO u Smederevu, osudio na osam godina.


Gorici Petković se u kaznu računa i vreme od 39 meseci provedenih u pritvoru.


Apelacioni sud je utvrdio da je Viši sud u Smederevu u pojedinim delovima presude bitno povredio odredbe krivičnog postupka, dok je u nekim delovima nepravično kvalifikovao delo.


Tadašnji Okružni sud u slučaju nelegalnih invalidskih penzija, krajem septembra 2005. podigao je optužnicu protiv 32 osobe, od toga 19 lekara iz Smedereva, Majdanpeka, Bora, Beograda i Zemuna i njihovim pomagačima koji su, prema sudskim spisima, kriminalnim radnjama omogućili većem broju osoba da ostvare invalidsku penziju.


Na zatvorske kazne Viši sud u Smederevu osudio je, pored Gorice Petković, još pet lekara i jednog višeg referenta PIO fonda, dok su optuženi Mladen Knežević i Veselin Gmitrović oslobođeni krivice zbog nedostatka dokaza.


U istom predmetu nelegalnih penzija, primanja mita i falsifikovanja službenih isprava, ali po zasebnoj optužnici, podignutoj 2005. godine, sedam i po godina u Višem sudu u Smederevu sudi se gradonačelniku Smedereva Jasni Avramović i Živoslavi Branković.

2024 © - Vesti online