Ponedeljak 16.12.2013.
17:58
Beta

SNS će doneti odluku o vanrednim izborima

U SNS-u misle da su vanredni izbori neophodni. Vučić se ne slaže
 

- I dalje smatram da treba ogranizovati vanredne izbore, jer bi to bilo dobro za društvo i reforme, rekao je Stefanović i potvrdio da je to bio njegov predlog lideru SNS Aleksandru Vučiću koji mu je odgovorio, kako je naveo Stefanović, da će, bez obzira što on nije direktno za izbore, stranački organi raspravljati šta su najbolji potezi.

"Smatram da bi prevemeni izbori bili dobra prilika za reforme koje ne mogu da budu efikasno i snažno sprovedene ako vlada nema apsolutnu snagu", rekao je Stefanović i dodao da bi posle prevremenih izbora vlada bila snažnija i imala bi veći kapacitet, i ocenio da je potrebno drugačije urediti društvo i da se u reforme krene još snažnije.

Upitan kada će biti sednica Predsedništva SNS na kojoj će se odlučivati o tome da li

"Spojiti republičke i gradske izbore u BG"

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da je najrazumnije da parlamentarni izbori budu održani kada i gradski izbori u Beogradu. Jovanović je naveo da bi tada građanima bila pružena prilika da u izjašnjavanju o politikima, a ne o izolovanim lokalnim temama i liderima, izaberu budući put zemlje.

su potrebni prevremeni parlamentarni izbori, Stefanović je kazao da tu sednicu očekuje u naredna dva do tri dana.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić rekao je da veruje da će to biti već posle sledeće sednice Glavnog odbora stranke, ali da ne želi "da licitira datumima".

Istakao je da on konkretno jeste za vanredne izbore "jer bi neki poslovi koji su pred državom bili bolje obavljeni".

"Poštujući svu odgovornost koju ima gospodin (Aleksandar) Vučić, odgovornost koja je pred svima, ipak, verujem da sa snažnijim kapacitetima poslove možemo da obavimo mnogo bolje i mnogo pre", rekao je Babić.

Upitan o odnosima u SNS, Babić je odgovorio: "Hvala na pitanju. Dobro smo".

Kako je naveo, SNS "prvo u svojim redovima usvaja princip odgovornosti, a zatim ga širi na celo društvo". Vučić je sinoć rekao da Srbija sada ima važnijeg posla od varednih parlamentarnih izbora.

Milićević: Vanredni izbori nisu najveći interes građana

Portparol Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je da vanredni parlamentarni izbori nisu prioritet, niti najveći interes građana Srbije.

"Smatram da bi oni ugrozili i usporili reforme i poslove koje Vlada odlično sprovodi", rekao je Milićević i dodao da se SPS ne plaši vanrednih parlamentarnih izbora i da će biti spremni za njih ako budu raspisani. Na osnovu rezultata jučerašnjih lokalnih izbora, Milićević je ocenio da raste popularnost SPS.

 

2024 © - Vesti online