Utorak 17.12.2013.
13:13
S. Princip - Vesti

"Uživajte u životu, jači od nostalgije"

Dragan Kojić Keba pevao u Hokston parku
 

- Prvi put sam pevao u srpskom klubu "Sveti Sava" i osećao sam se kao kod kuće. Ljudi su me divno dočekali. Atmosfera je bila predivna - kaže Keba.


U slobodno vreme, u Sidneju, kaže, obavezno ide do Opere.
- Uvek volim da odem tamo jer mi se taj kraj veoma dopada. Mislim da je najlepši na svetu. Čak mi se više sviđa od Dubaija i drugih mesta koja smatraju izuzetno lepim.

Prvi hit

Da li za početak karijere vezujete 1976. godinu i svoj prvi album?
- Jeste, tada sam imao svega 18 godina. I to nije baš prošlo tako sjajno. Ali moj prvi hit je bio "Postao sam drug samoće" 1988. ili 1989. godine i ja nekako od tada računam, od tada se za mene zna. To je već više od dve decenije intenzivnog rada i mnogo je pesama iza mene, pesama koje i dalje traju i to je bogatstvo koje me raduje.

 

Keba poručuje da je Australija lepa zemlja.
- Trebalo bi da uživate. Ne oklevam da ljudima koji tvrde da im ovde nije lepo kažem da se s njima ne slažem. Nemoguće da vam nije lepo, a tu ste 20-30 godina.


Ipak, da to nije razmišljanje čoveka koji je tu privremeno, ne za stalno?
- Da se razumemo. Uvek ljudima kažem pred početak koncerta: "Nemojte zaboraviti ko ste i odakle ste. Ono tamo je divna zemlja. Ali volite i ovo gde ste." Onaj koji živi ogroman deo života ovde i ako ga dotuče nostalgija, onda ne valja.


Mora se naći balans između zavičaja i nove zemlje, smatra Keba.
- Nostalgija treba da se nosi u srcu. I to dvoje treba razumno izbalansirati i uživati u životu i ovde. I ovo je lepa zemlja. To je moje razmišljanje koje pokušavam da prenesem i drugima kada nastupam po inostranstvu. Pogotovo ovde u Australiji koja je najdalje i ta doza nostalgije čini se najjača.
 

Topao doček za Kebu
 

Popularni pevač kaže da se za njega može reći da uživa u životu.
- Kako se to postiže? Pa i ja želim da mi se želje ostvare u životu. Ali, uvek sam zadovoljan u onoj meri u kojoj se to dogodi. I to je taj balans. Treba maštati, ali ne treba ni sa željama preterivati.


Tu mu, veli, profesija znatno pomaže.
- Mislim pre svega na kontakte sa ljudima raznih profila. Sa ljudima od "Vardara pa do Triglava", svih generacija. Dešavale su se pri tome i loše stvari na osnovu kojih sam naučio kako treba, a posebno šta ne treba. Rekao bih da mogu za sebe da kažem da sam danas iskusan i mudar pevač, sa večitim entuzijazmom s početka karijere.
Dragana Kojića Kebu na turneji ove godine prate na orguljama Boban Zdravković i mlada pevačica Irena Petruševski.


Tokom koncerta u Hokston Parku pevač je pozvao fanove okupljene oko njega da dizanjem ruku pozdrave ostale čitaoce "Vesti" i ovi su to, kako se vidi, rado prihvatili.
Narednog vikenda, Keba je ponovo u Melburnu, a onda se vraća kući.

2024 © - Vesti online