Ponedeljak 16.12.2013.
12:01
K. Marković - Vesti - Foto: Vesti

Na operaciju bez muka i briga

Biće i za fizikalne operacije: Bogdan Petrić sa ocem Zdravkom
 

Tako je u akciju za pomoć ovom dečaku, a na poziv zemljakinje Stanke Ercegovac iz Melburna, za malog Bogdana prikupljeno 1.150 australijskih dolara.
 

Lista priložnika

Priloge za Bogdana Petrića iz Melburna pored inicijatora akcije za ovog mališana Stanke Ercegovac i njenog supruga Josipa, darovali su: brat i setra Boris i Dijana Lojanica, prijateljice Ivona i Eva, Ljubinka Matić, Bob, Brane, Milica Zlatić, Marina Ercegovac, Rada, Slobodanka, Đurđa Vrcelj, Nada, Rada i Jovan Ovuka i Jela Simova.

 

- Kao majku i baku, rasplakala me je tužna sudbina tako divnog dečaka o kome je izveštavala TV Prva iz Srbije. Kada je grupa đaka iz škole u Crvenki pokrenula inicijativu za prikupljanje pomoći, pomislila sam: Zar ne možemo i mi ovde u Australiji, da sakupimo novac? Obratila sam se prijateljima i poznanicima, koji su bez razmišljanja želeli da pomognu - priča Stanka Ercegovac iz Melburna.


Ova žena dobrog srca se tokom ovih dana čula sa porodicom Petrić i najavila da će prikupljena donacija stići na njihov kućni prag.


- Taj mali hrabri dečak zrači velikim optimizmom. Kada pogledate njegov osmeh, on vas toliko ohrabri i pruža nadu u život. Moramo Bogdanu da pružimo šansu, da posle operacije ponovo trči sa svojim vršnjacima. Odlučili smo se da novac pošaljemo baš preko "Vesti", zbog poverenja u ljude koji u njima rade - kazala je Stanka Ercegovac.


Kako je u međuvremenu, novac potreban mališanu za operaciju u Ćupriji, tačnije 3.000 evra, već je prikupljen, tako Bogdan može bez briga da bude podvrgnut hirurškoj intervenciji. Bez obzira na to saznanje, plemenita Stanka je prikupljenu sumu Petrićima, kao što je i namerila, poslala posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, znajući dobro, da će ovoj porodici još novca ustrebati posle operacije. A, naši reporteri, pobrinuli su se da ovaj vredan prilog istog dana proslede na kućnu adresu Petrića.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Prijatno sam iznenađen divnim gestom tih dobrih ljudi, kojima se najiskrenije i od srca zahvaljujem. Nisam mogao ni da sanjam da ovako vredna pomoć može stići od ljudi koje i ne poznajete. Svaka para nam je dobrodošla za postoperativni oporavak i fizikane terapije, kako bi Bogdan što pre prohodao.

2024 © - Vesti online