Nedelja 15.12.2013.
15:26
Beta

Na izborima u Pasjanu za sada bez problema

Po podacima "Srpske" na ponovljenim izborima za gradonačelnika, koji se održavaju samo u biračkom centru u zgradi Opštine Parteš, u Pasjanu je do podneva glasalo oko 40 odsto od upisanih 1.896 birača. Opština Parteš formirana je pre pet godina, po planu specijalnog izaslanika UN za Kosovo Martija Ahtisarija. Čine je tri srpska sela koja su do tada pripadala opštini Gnjilane - Parteš, Pasjane i Donje Budrige.

Foto: Ilustracija

Lokalni izbori za gradonačelnika na Kosovu danas se ponavljaju samo u Pasjanu jer je tokom prebrojavanja glasova u drugom krugu lokalnih izbora 1. decembra grupa ljudi upala u birački centar i uništila glasački materijal.

Meštani Pasjana danas biraju između dva kandidata za gradonačelnika: Dragana Nikolića (GI "Srpska") koji je u prethodnom mandatu bio načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga, i Nenada Cvetkovića, dosadašnjeg predsednika Opštine Parteš. Biračka mesta u Pasjanu zatvaraju se u 19 sati.

Po preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, Nikolić je u drugom krugu izbora za gradonačelnika u Partešu dobio 52,92 odsto glasova, a Cvetković 47,02 odsto.

Više stotina pristalica GI "Srpska" protestovalo je sinoć ispred policijske stanice u Pasjanu zbog pretnji aktivistima te liste, a u petak je GI "Srpska" iz Pasjana saopštila da je kosovska policija pretresla kuće dvojice njenih aktivista.

2024 © - Vesti online