Nedelja 15.12.2013.
12:51
Beta

"BG u gubitku 10 milijardi, a bankama duguje 526 miliona"

Nebojša Čović, član Privremenog veća Beograda
 


"Beograd je bio ugrožen i dalje je ugrožen", naglasio je Čović za televiziju "Pink" i dodao da je osim manjka od 10 milijardi dinara, utvrđeno i da grad duguje bankama oko 526 miliona evra. 

"Brojke su neumoljive, politički vi to možete da maskirate, ali kada dođete do brojeva oni pokazuju neumoljivo stanje," rekao je Čović. On je kazao da je samo na ime promotivnih troškova isplaćeno šest i po miliona evra i periodu 2008.-2013. godina po raznim osnovama.
 

"Šta će vam sve to kada imate Studio B kao javno preduzeće na kojem možete da se promovišete...To su neke neracionalnosti u ovom periodu, i sada pravite priču koja nije baš čista - da li ste vi promovisali grad ili sebe lično", naveo je Čović.


On je potvrdio da će jedan od načina da se obezbede nedostajuća sredstva i povećanje poreza na imovinu koje će uslediti zbog promena zakona na republičkom nivou, a koje u slučaju Beograda neće prelaziti 80 odsto.


Čović je kažao da će visina poreza zavisiti od lokacije, gradske zone i procene tržišne vrednosti nekretnine. Prema nejgovim rečima, Beograđani koji imaju stan u centru grada mogu da očekuju povećanje poreza od 15 do 30 odsto, a oni koji žive u elitnim naseljima, poput Dedinja, "znatno više".

2024 © - Vesti online