Nedelja 15.12.2013.
08:00
punkufer.dnevnik.hr

Deset najprecenjenijih destinacija sveta

Ovo su deset najprecenjenijih odredišta na svetu.


1. Krivi toranj u Pizi

Toranj u Pizi
 

Da biste se popeli na vrh ovog tornja, morate da platite više od 17 evra. Jedina njegova prednost u odnosu na ostalu staru arhitekturu Italije je ta što je kriv. Međutim, ni to više nije njegov adut, budući da je počeo da se ispravlja.


2. "Golden gate" most

To je izuzetno hladno mesto, budući da ovde duvaju jaki vetrovi, a neretko se spušta i magla. Osim toga, automobili su preglasni, a obeležja mesta na kojima su neki ljudi počinili samoubistva uopšte ne doprinose njegovom šarmu.


3. Opservatorijum na "Empire State Buildingu"

S ovog vidikovca ne možete videti ništa, čak ni veliki Central park.

4. Atina

Akropolj u Atini
 

Postoje četiri građevine za čije ste postojanje znali i pre nego što ste posetili Atinu. One se nalaze na magičnom Akropolju. Međutim, sve oko njega je užurbani grad sa prilično velikim vazdušnim zagađenjem.


5. Milano

Milano je sinonim za visoku modu pa mnogi pretpostavljaju da se u njemu ima šta videti. Međutim, ako sebi ne možete da priuštite Pradu ili San Siro, onda nećete biti naročito zadovoljni posetom tom uglavnom industrijskom gradu.


6. Holivudska staza slavnih

Ako posetite ovu stazu i pogledate ka tlu videćete nekoliko imena slavnih osoba prekrivenih smećem, a sve vreme bićete okruženi brojnim iritantnim uličnim zabavljačima u monotonim kostimima.


7. Majami

U trećem po skupoći gradu u Americi cena od 20 dolara za konobarsku uslugu i ne zvuči previše. Ali ni sva neonska svetla neće vam pomoći da zanemarite koliko su vlaga i vrućina nepodnošljivi.


8. Loh Nes

Čudovište Nesi - mit ili istina
 

Ako vam niko do sada to nije rekao - čudovište ne postoji. Poštedite se tročasovnog putovanja od Edinburga.


9. Stounhendž

Male su šanse da ćete se približiti impozantnim kamenim gromadama, jer su okružene zaštitnim konopcima na udaljenosti od 30 metara.


10. Jelisejska polja

Ova ulica izgleda predivno iz ptičije perspektive, ali ako sebi ne možete da priuštite vožnju helikopterom, bićete na tlu, sa kog izgleda gotovo prosečno. Osim toga, prepuna je džeparoša.

2024 © - Vesti online