Subota 14.12.2013.
11:25
Beta

Kancelarija za KiM: Pritisci na Srbe se nastavljaju!

Pripadnici ROSU

Članovi specijalne jedinice ROSU kasno sinoć su upali u kuće Slađana Mladenovića i Dragana Maksimovića, sat vremena pre početka mitinga liste "Srpska" uoči ponovljenih lokalnih izbora u opštini Parteš, koji su zakazani za sutra.

"Jasno je da se i ovoga puta radi o maltretiranju i zastrašivanju srpskog stanovništva pred nedeljne izbore, o pritiscima koji su pratili ceo predizborni i izborni proces na Kosovu u poslednjih mesec i po dana", navodi se u saopštenju i dodaje da u kućama aktivista "Srpske" nije pronađeno oružje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je od Euleksa u KFOR-a da shodno svojim mandatima zaštite Srbe na Kosovu, i izrazila uverenje da će i pored "straha i uznemirenosti" meštana Pasjana kandidat "Srpske" Dragan Nikolić pobediti na izborima za gradonačelnika.

Prema podacima Centralne izborne komisije (CIK) Kosova, Nikolić je pobedio u drugom krugu izbora za gradonačelnika u Partešu sa 52,92 odsto osvojenih glasova, ali su izbori poništeni 6. decembra zbog incidenata i uništavanja biračkih kutija na tri glasačka mesta.

2024 © - Vesti online