Subota 14.12.2013.
09:12
Beta

Dačić: Provera srpskih policajaca na Kosovu je zastrašivanje

Nova provokacija Prištine: Ivica Dačić

Dačić je, posle susreta s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom Ketrin Ešton, rekao da se time zaobilazi primena zakona o amnestiji.

Dačić je upitao u čemu je svrha amnestije ako neko ne prolazi bezbednosne provere organa koji se ni ne pominje u Briselskom sporazumu?

"To je sve u cilju zavođenja straha, a tačno se zna procedura i ako je izvršena amnestija, onda oni koji su, na primer, počinili teške zločine treba da odgovaraju, a svi ostali su amnestirani od odgovornosti", ocenio je srpski premijer.

To nije put za primenu sporazuma, naveo je Dačić i dodao da ne može sporazum da se primenjuje tako što se uvek polazi od stava: "E to mi ne možemo, naši su kosovski zakoni takvi ili onakvi. A ako je to tako, onda mi ne treba uopšte ni da razgovaramo".

On je rekao da je na primeru policije postignuto poverenje srpskih policajaca koji su se masovno prijavili da rade u novoj policijskoj instituciji.

O tome nije bilo posebnog razgovora u susretu s Tačijem i Ešton i rečeno je da će se o tome razgovarati naknadno. U Prištini je u sredu, posle sednice Parlamentarne komisije za nadzor rada Obaveštajne službe Kosova (OSK), saopšteno da većina rukovodećih kadrova MUP-a Srbije koji su delovali na Kosovu nije prošao proveru kosovske obaveštajne službe.

2024 © - Vesti online