Petak 13.12.2013.
06:40
Beta, Vestionline

Leskovac: Za dan zaposleno devet radnika u državnoj firmi

Dočić je precizirao da je primljeno devetoro Leskovčana pravne, ekonomske i tehničke struke, kao i elektromonteri.

Uvek je dobro kad tamo gde treba da se radi primite i pravnike i ekonomiste... Ili, ček'... to u stvari i nije produktivno? Ma direktor na preduzeće to sigurno zna najbolje, nek' se na bakću Vlada i narod Srbije s tim
 


"Njihova rešenja nisam potpisao ja, već direktor Prtivrednog društva Jugoistok. Svi su oni radili na određeno vreme duži niz godina i samo su prevedeni iz jednog u drugi radni status", kazao je Dočić i dodao da je u stalni radni odnos primljena i njegova sestra, pravnica sa šestim stepenom.


Rešenja o prijemu podeljena su krajem prošle nedelje, na dan kada je u Skupštini Srbije usvojen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu, kojim je uveden moratorijum na dalja zapošljavanja u javnom sektoru.


I direktor Privrednog društva za distribuciju električne energije "Jugoistok" d.o.o. Igor Novaković rekao je da je prošlog petka, 6. decembra, potpisao petnaestak rešenja za prijem u stalni radni odnos u nekoliko ogranaka Društva, a na osnovu pristiglih predloga.


"Kadrovske odluke donosili su direktori naših ogranaka. Što se Leskovca tiče, znam da sada tamo imamo četiri radnika manje nego prošle godine", kazao je Novaković i dodao da Privredno društvo ima stalnu potrebu za elektromonterima.


"U ovom momentu manjka nam 150 elektomontera, pa ćemo za prijem tražiti dozvolu nadležnih," rekao je on.


U leskovačkoj "Elektrodistribuciji" radi ukupno 430 ljudi.

2024 © - Vesti online