Četvrtak 12.12.2013.
18:05
beta

Nikolić šeiku: Srbi cene što ste nas izabrali

Sastanak državnog vrha Srbije sa šeikom Muhamedom bin Zajedom
 

"Mi znamo da se mnoge zemlje bore za Vašu naklonost, a Vi ste izabrali baš Srbiju. Srpski narod to zna da ceni", rekao je Nikolić šeiku.

Nikolić je istakao iskreno i otvoreno prijateljstvo dva naroda i objasnio šeiku da Srbija nije privržena Emiratima zato što je reč o ekonomski moćnoj državi, nego zato što postoji tradicionalno partnerstvo i otvoreno prijateljstvo dva naroda.

Pročitajte sve što smo pisali o šeiku Muhamedu bin Zajedu OVDE

"Kada ste pre nešto više od godinu dana došli ovde, prepoznali ste našu politiku, našu odlučnost da Srbija bude mirna i stabilna zemlja", rekao je Nikolić i dodao da odgovorno stoji iza toga da se ta politika nije promenila.

Nikolić je Bin Zajeda izvestio o značajnim rezultatima koji su postignuti, pre svega na obnavljanju starih prijateljstava Srbije, unapređenju ugleda zemlje u svetu, nastavku ostvarivanja strateških prioriteta, koji se tiču evrointegracija i stvaranju ambijenta za
privlačenje stranih investicija.

"Investicija u Er Srbiju se uspešno realizuje i to je snažan most koji povezuje Srbiju sa svetom. Problem Kosova i Metohije se rešava na najbolji mogući način, koji će biti zadovoljavajući za obe strane", naglasio je Nikolić.

Šeik Muhamed bin Zajed je rekao da veoma ceni iskrenost srpskih prijatelja i istakao da njegova zemlja radi isključivo sa partnerima kojima veruje.

"Mi verujemo u Srbiju, verujemo u naše prijateljstvo", rekao je Bin Zajed.

Sastanku su prisustvovli premijer Ivica Dačić i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Rodić, savetnici predsednika Stanislava Pak Stanković i Marko Đurić, savetnik potpredsednika Vlade Đerđ Matković i bivši predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić.

2024 © - Vesti online