Četvrtak 12.12.2013.
16:19
rts.rs

Uhapšen Nenad Milenković

Bivši predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković
 

Nenad Milenković, bivši predsednik opštine Novi Beograd, priveden je zbog malverzacija sa izdavanjem poslovnog prostora od 525 kvadrata koji je u sklopu bioskopa "Fontana", potvrđeno RTS-u.

U akciji Uprave kriminalističke policije, osim Milenkovića, uhapšeno je još sedam osoba.

Uhapšen je i direktor JP "Poslovni prostor Novi Beograd" Miša Marković i predsednik Upravnog odbora Dejan Miljković, kao i članovi UO tog preduzeća Petar Racković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, a traga se za Helenom Načić Todorović.

MUP navodi da je Milenković pismeno naložio javnom preduzeću "Poslovni prostor" opštine Novi Beograd izuzimanje i stavljanje na raspolaganje prostora u objektu bioskopa "Fontana", koji je prethodno renoviran i opremljen iz sredstava budžeta opštine Novi Beograd, da bi ga bez nadoknade ustupio na korišćenje jednom privatnom preduzeću iz Beograda, sa rokom važenja ugovora od 10 godina.

Kako se navodi, na taj način naneli su štetu budžetu opštine Novi Beograd neplaćanjem zakupnine u iznosu od preko 1,5 miliona dinara, a za isti iznos pribavili imovinsku korist privatnom preduzeću. Njima je, po nalogu zamenika javnog tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.

2024 © - Vesti online