Četvrtak 12.12.2013.
19:48
b92.net

Svetske zvezde koje boluju od neizlečivih bolesti

Džek Ozborn

Džek Ozborn

Sa 26 godina, samo tri nedelje nakon što je postao tata, Džeku Ozbornu, sinu popularnog Ozija, dijagnostikovana je multipla skleroza.

To je autoimuna bolest koja napada imunološki sistem, mozak i kičmenu moždinu, što dovodi do gubitka kontrole mišića, vida, ravnoteže i osećaja.

Misi Eliot

Misi Eliot

Uspešna reperka jedno je vreme izbegavala svetla reflektora zbog Gravesove bolesti. Ova teška autoimuna bolest utiče na štitnu žlezdu, te izaziva umor, gušavost i probleme sa vidom. Jedno vreme Misi je bilo toliko loše da čak nije mogla ni da piše ni da vozi.

No, najgore je da lek za ovu bolest ne postoji, ali raznim tretmanima može se olakšati život oboleloj osobi.


Dejvid Bekam

Dejvid Bekam

Pripadnice lepšeg pola bi se sigurno kladile da je bivši fudbaler savršen. No, Dejvid Bekam pati od čak dva poremećaja: opsesivno-kompulzivnog poremećaja i Turetovog sindroma. To je i sam jednom prilikom priznao, kada je izjavio da uvek sve stvari mora da ima poređano ili u paru.

Takođe, kad odseda u hotelu, sve letke i knjige koje nađe u sobi mora da spakuje u fioku, jer tek onda može da se opusti.


Majkl Džej Foks

Majkl Džej Foks

Godine 1990., kad je imao samo 30 godina, glumcu Majklu Džej Foksu dijagnostikovana je Parkinsonova bolest. Tu je vest od javnosti uspešno skrivao punih osam godina. No, celu priču još tragičnijom čini to što je Majkl veoma mlad oboleo od ove bolesti, jer se taj poremećaj najčešće javlja u pedesetim godinama života.

Parkinsova bolest je poremećaj u mozgu koji se progresivno pogoršava i uzrokuje karakteristične tremora, poteškoće s hodanjem i utiče uopšteno na kretanje i koordinaciju.


Pamela Anderson

Pamela Anderson

Pamela Anderson je 2002. godine saznala je da boluje od hepatitisa C. Kako kaže, dobila ga je od bivšeg supruga Tomija Lija sa kojim je jednom prilikom delila iglu za tetoviranje.

Hepatitis C je virusna infekcija koja nema posebno izražene simptome, no sistematski uništava jetru i dovodi do ciroze. Ova se infekcija ne može izlečiti, ali se promenom životnih navika mogu suzbiti njeni simptomi.


Šenon Doerti

Šenon Doerti

Zvezdu popularne tin serije Beverli Hills 1999. godine šokirala je dijagnoza Kronove bolesti. To je autoimuna bolest koja ima teške i mučne simptome, kao što su upale u probavnom traktu, grčevi u stomaku, proliv i krvava stolica.

Nažalost, za ovu bolest nema leka, no često je nakon uspešne operacije u fazi remisije.


Kim Kardašijan

Kim Kardašijan

Teško je poverovati da ova rijaliti zvezda pati od psorijaze.

Psorijaza je hronična upalna bolest, obeležena pojavom crvenih područja na koži prekrivenih srebrno - belim suvim ljuskama različite debljine, uz čest osećaj nelagodnosti, peckanja i svraba.

2024 © - Vesti online