Petak 13.12.2013.
08:00
b92.net

Magija šminke

Pronađite svoj ''tip'' šminkanja

Što se rumenila tiče, postoje različiti potezi nanošenja, ali bez obzira na to kakav oblik lica imate, trebalo bi da počnete da ga nanosite od jabučica na obrazima. Ako imate ovalno lice, rumenilo nanesite na jabučice. Ukoliko imate duguljasto lice, rumenilo stavite bliže ušima. Na lica četvrtastog oblika rumenilo se nanosi od obraza ka slepoočnicama, a ovalna lica treba da izjednače rumenilo napred bez preteranog približavanja nosu.


Dame sa okruglim oblikom lica izgledaju neodoljivo sa ruževima jarkih boja. Žene sa

Sakrivanje nedostataka


Kao što šminkom želite da istaknete određene delove lica, isto tako sa nekih želite da skrenete pažnju. Kod duguljastih lica treba izbegavati nanošenje rumenila duž obraza. Žene sa okruglim oblikom lica treba da izbegavaju nanošenje rumenila tako da se naprave okrugli obrazi. Četvrtastom obliku lica ne odgovaraju obrve u obliku luka i nežne boje na licu, a ovalna lica najbolje izgledaju sa jednostavnom šminkom koja ne treba da se fokusira ni na jedan deo lica.

srcolikim oblikom lica biće izuzetno privlačne sa tamnijom bojom usana. Duguljasta lica najbolje izgledaju sa prirodnim bojama, a četvrtasta sa blagim bojama kao što je bledoroze. 

Zahvaljujući bronzerima lako možete da posvetlite delove lica. Žene sa licem u obliku srca treba da naglase strane oko usta, a isto tako i one sa duguljastim licem. Okrugao oblik lica izgleda dobro sa naglašenim područjem oko brade, a četvrtasti sa naglašenim slepoočnicama.

Saveti za nanošenje šminke prema obliku lica podrazumevaju naglašavanje određenog dela. Žene sa okruglim oblikom lica treba da naglase oči, isto tako i žene sa srcastim oblikom lica. Ovalna i četvrtasta lica imaju slične karakteristike, međutim žene sa četvrtastim oblikom lica izgledaju dobro sa rumenilom.


Obrve mogu značajno da nam promene izgled. Dame sa licem četvrtastog oblika mogu da iznesu velike i smele obrve, dok one sa dugim licem izgledaju odlično sa tankim i ravnim obrvama. Lica ovalnog i u obliku srca izgledaju odlično sa obrvama u obliku luka.


Postoji dosta saveta za nanošenje šminke na osnovu oblika lica, ali najvažnije da slušate i primenjujete one koji vam najviše odgovaraju. Šminka poseduje svojevrsnu magiju koju treba prepoznati i prilagoditi je sebi i svom stilu. Pomerite granice, eksperimentišite, isprobavajte, igrajte se dok ne postignete ono što zaista želite.

2024 © - Vesti online