Četvrtak 12.12.2013.
17:37
Beta

DS: Vučić vara građane

Foto: Arhiva
 

"Povodom sinoćne, poslednje u nizu, najave Aleksandra Vučića da građane bolji život očekuje krajem 2014. godine, Demokratska stranka podseća predsednika Srpske napredne stranke da je pre dve godine obećavao da bolji život počinje čim ta stranka dođe na vlast", navodi se u saopštenju.

Pročitajte još:

1. Vučić: Izvoz srpske privrede 11 milijardi evra

2. Ugovor Srbije i Al Dahre vredan 400 miliona dolara

DS dodaje se da su umesto boljeg života, "građani dobili povećanje poreza i cena hrane, smanjenje plata i penzija, njih 100.000 ostaje bez posla, a Vlada koju vodi SNS građane svakoga dana zaduži 11 miliona evra".

DS je pozvala Vučića da građanima saopšti po čemu će se poseta funkcionera iz Ujedinjenih Arapskih Emirata razlikovati od dosadasnjih dolazaka i obećanja koja su ih pratila.

"Očigledno je da od više od godinu dana najavljivanog dolaska Al Dahre nema ništa, umesto obećanja da će šeik kupiti svako propalo preduzeće u Srbiji jedina realizovana investicija je prodaja hotela Jugobanke na Kopaoniku koji je šeiku prodat za 1,5 milion evra iako ga je Vlada Srbije svega nekoliko dana pre toga kupila za 2,1 milion evra", navodi se u saopštenju.

DS je upitao ko je i zbog čega "omogućio šeiku da gradi više od 10.000 kvadrata na parceli na kojoj se nalazio objekat od 2.500 kvadrata, čime će šeik ostvariti esktra zaradu od 15 miliona evra".

2024 © - Vesti online