Četvrtak 12.12.2013.
12:12
Vesti - S. Nikolić

Đoković: Bizaran gol još slađi

 
Ima "posebnu" levicu: Damjan Đoković
 

Pobeda od 6:1 rumunskog Kluža u prvenstvenom meču sa Sageata Navodari rezultatski je spektakularna, ali posebnu dimenziju ovoj utakmici na samom startu dao je Damjan Đoković, čiji je pogodak u drugom minutu meča slikom obišao ceo svet.

Rumunija ili Italija
Damjan Đoković još uvek ne zna da li će se na kraju sezone vratiti na Apeninsko poluostrvo.
- U Klužu su naglasili da žele da otkupe moj ugovor sa Bolonjom, ali mi ta opcija ne odgovara u ovom trenutku. Svakako da povratak u Italiju spada u mogućnosti, jer u Bolonji prate moje nastupe i već u januaru mogu da me vrate. Ne znam da li bi to bio pravi izbor, jer borba za opstanak u Seriji A nije baš prijatno iskustvo - iskren je mladi fudbaler.

Malo remek-delo 23-godišnjeg srpskog fudbalera usledilo je nakon što je prethodno izveo korner sa leve strane, da bi u nastavku akcije dobio loptu nadomak centra igrališta odakle je raspalio i uspeo da prevari gostujućeg čuvara mreže.


- Bizaran gol poput ovoga nikada ranije nisam postigao, ali i takvi golovi se broje i još su "slađi" - objasnio je Đoković, čijem podvigu su zapažen publicitet dali i u Holandiji gde je Damjan započeo fudbalsku karijeru.


Bio je ovo treći prvenstveni pogodak talentovanog "veznjaka" koji je ove sezone iz Bolonje kao pojačanje došao u Kluž na pozajmicu, a čija levica spada u red "posebnih".


- Kada centriram loptu, nastojim da otežam posao golmanima tako što šutiram ka golu. Mreža tako može da se zatrese i ako niko ne dohvati loptu. Ovoga puta sam uz određenu dozu optimizma šutirao ka golu, a golmana je očigledno prevario nakvašen teren. Dobro sam nanišanio - raspoložen je mladić, koji nije krio želju da jednog dana nastupi za selekciju Srbije.


Ova ubedljiva pobeda prikriva slabosti Kluža u šampionatu Rumunije, gde nekadašnji učesnik Lige šampiona trenutno zauzima skromno deveto mesto.


- Previše smo bodova ispustili proteklih nedelja da bi mogli da računamo na neki bolji plasman. Nedostaje nam kontinuitet dobrih igara i rezultata - osvrnuo se Damjan Đoković na prosečne rezultate Kluža.

Razloge promenjivih igara Kluža treba tražiti i u činjenici da se svake sezone, pa i ove, u klubu promeni gotovo kompletan igrački kadar. Trenutno je na platnom spisku kluba čak 16 novih fudbalera.


- Previše je to izmena, a u svakom rumunskom klubu gotovo da nema domaćih fudbalera, uglavnom su sve stranci u kojima vlasnici vide moguću zaradu. Kod nas je slučaj da ako ne pobedimo, plata kasni. Nekoliko saigrača je išlo kod predsednika da se žali, to im se brzo obilo o glavu jer su prebaceni u drugi tim - rekao je Đoković.

2024 © - Vesti online