Četvrtak 12.12.2013.
12:02
BETA

De Bur: Milan je igrao anti-fudbal!

Frank de Bur

Fudbaleri Milana i Ajaksa odigrali su sinoć na San Siru 0:0, nakon čega je italijanski klub prošao u osminu finala Lige šampiona. "Rosoneri" su više od sat vremena igrali sa igračem manje, pošto je fudbaler sredine terena Rikardo Montolivo isključen u prvom poluvremenu.

"U dve utakmice protiv Milana smo zaslužili više. Pobedio je anti-fudbal. Izuzetno je teško pobediti Milan, čak i kada imaju igrača manje. Oni žele da igraju sa 11 igrača na terenu, ali ne i sa 10", rekao je De Bur, preneli su danas italijanski mediji.

"Uradili su sve da ostane 0:0. To je njihovo pravo, ali je vrlo frustrirajuće. Sudija je trebalo da nadoknadi vreme, pošto im je ponekada trebao i čitav minut da ubace loptu u igru. Dali smo sve od sebe, ali lopta jednostavno nije htela da uđe u gol. Ne znam koliko smo pasova imali sa bokova, ali nismo uspeli", dodao je on.

De Bur je rekao da je njegova ekipa pokazala da ne mora nikome da se klanja.

"Ponosan sam na moju ekipu. Mislim da smo pokazali da Ajaks ne mora nikome da se klanja. I mi smo mogli da budemo među 16 klubova koji će igrati u Ligi šampiona posle zimske pauze", rekao je De Bur.

Trener Milana Masimilijano Alegri rekao je da je njegova ekipa zaslužila da se plasira u osminu finala Lige šampiona.

"Svima je laknulo, ostvarili smo prvi cilj u sezoni. Ovo je važno za mene, za klub i za navijače. Zaslužili smo da se plasiramo u osminu finala pošto smo u grupi odigrali šest dobrih utakmica. Sada to moramo da prenesemo i na domaće prvenstvo", rekao je Alegri.
 

2024 © - Vesti online