Četvrtak 12.12.2013.
13:04
M. Todorović - Vesti

Književnik pretio smrću gradonačelniku Niša

Zoran Perišić

Kako je rečeno pretnje Perišiću upućene su SMS porukom mobilnim telefonom na početku prethodnog vikenda. U poruci je napisano "da će biti ubijen i da će mu stradati članovi porodice". Sa istog aparata mobilne telefonije pola sata kasnije prošlog petka uveče, SMS poruke dobili su i predsednik Skupštine grada prof. dr Mile Ilić, predsednik Okružnog odbora SPS prof. dr Igor Novaković i član predsedništva Gradskog odbora SNS u Nišu prof. dr Dragan Čorbić.


U tim, inače istovetnim porukama svoj trojici, osoba koja je pretila smrću niškom gradonačelniku, obaveštava Ilića, Novakovića i Čorbića "da je on taj koji preti Zoranu Perišiću i da će ubiti i njega i članove njegove porodice".


Prof. dr Mile Ilić, predsednik Gradskog parlamenta u Nišu rekao nam je juče da je bio veoma i neprijatno iznenađen kada mu je stigao SMS, kao i "da je zapanjen sadržajem i morbidnošću poruke".


- Ima povremeno sličnih ispada, ali nešto slično do sada nisam imao prilike da pročitam. Verujem da će policija do kraja rasvetliti ceo događaj i, svakako, protiv počinioca preduzeti sve zakonom predviđene mere - rekao nam je Mile Ilić.


Za krivično delo ugrožavanja sigurnosti predviđena je novčana kazna ili kazna zatvora od pet godin.

2024 © - Vesti online