Četvrtak 12.12.2013.
06:23
ekapija.com, B92

Arapi bi da grade elektranu u Čačku

Solarna elektrala trebalo bi da bude izgrađena na lokaciji nekadašnje sanitarne deponije
 


Zamenik gradonačelnika Radenko Luković predstavio je Memorandum o saradnji između grada Čačka i privrednog društva za razvoj industrijskih i infrastruturnih projekata G. I. D. C. U toj kompaniji Srbija ima 30%, a kompanija "Global Capital Advisors Management" iz Emirata 70% učešća.


Solarna elektrala trebalo bi da bude izgrađena na lokaciji nekadašnje sanitarne deponije Prelići, prenosi eKapija pisanje čačanskog Ozonpresa. Ono što sada sledi je izrada studije opravdanosti.


Grad Čačak će dati punu podršku pri obezbeđivanju svih potrebnih saglasnosti, mišljenja i neophodnih dozvola za realizaciju projekata. Ako dođe do investicije, Grad Čačak će platiti komunalne takse za gradsko građevinsko zemljište, dok će G. I. D. C. snositi troškove izrade projektne dokumentacije, idejnog i glavnog glavnog projekta radi dobijanja građevinske dozvole i predložiti Gradu oblik i model javno-privatnog partnerstva za realizaciju projekta.


Učestvujući u raspravi, načelnik Gradske uprave za urbanizam Miloš Milosavljević, rekao je da je nužno biti oprezan pri izradi projekta, ističući da je važno uraditi projekat rekultivacije same deponije.

2024 © - Vesti online