Sreda 11.12.2013.
19:47
Beta

Čović: Neizbežne su i nepopularne mere

Nebojša Čović

"Maksimalno ćemo se truditi da građanima ne otežavamo život u smislu povećanja cena, ali Beograd mora da poštuje zakone ove države i da se prema njima usklađuje", kazao je Čović novinarima pre Skupštine Privredne komore Beograda.

On je objasnio da će Privremeni organ Beograd morati da mere usklađuje sa republičkim zakonima, kao što je učinjeno u slučaju poreza na imovinu. Po rečima Čovića, u 2014. godini će biti ukinuta nakanada za gradsko građevinsko žemljište, koja će biti uključena u porez na imovinu.

Privremeni organ je ograničio rast poreza na imovinu u 2014. godini do 80 odsto, i po osnovu naplate tog poreza prihodi gradskog budžeta će dogodine biti 15 milijardi dinara, koliko su ove godine zajedno iznosili prihodi od naknade za gradsko garđevinsko zemljište i poreza na imovinu.

On je procenio da će u nekim gradskim zonama, kao što su Dedinje, Košutnjak i centar Beograda, biti veće povećanje poreza na imovinu jer je promenjen način obračuna poreske osnovice.

Član Privremenog organa Andreja Mladenović je na Skupštini Privredne komore Beograda rekao da to udruženje privrednika može da računa na punu podršku Privremenog organa, čiji je zadatak i da pomaže privredi.

2024 © - Vesti online