Sreda 11.12.2013.
18:04
Beta

Antikorupcijska liga Balkana dala dokaze protiv Dinkića

Na udaru: Mlađan Dinkić

Prema tim dokumentima koje je Antikorupcijska liga Balkana prikazala u elektronskoj formi, Srbija je kompaniji Austrijanca Martina Šlafa za 30 odsto udela u firmi Mobi63 isplatila 357 miliona evra iako je vrednost Šlafovog dela procenjena na 39,6 miliona evra.

Upitan da li može da dokaže verodostojnost tih dokumenata, predstavnik te lige novinar Domagoj Margetić je na konfernciji za novinare rekao da njih do sada nije osporila ni Vlada Srbije niti Mlađan Dinkić.Margetić je u elektronskoj formi pokazao i navodni dokument po kome je Dinkić naložio da kompanija Telenor koja je kupila Mobi63 novac u iznosu od milijardu i 500 miliona evra uplati na jedan račun u Dojče banci.

Kako tvrdi Margetić, potom je od tog novca Martinu Šlafu isplaćeno 357 miliona evra za 30 odsto udela u Mobi63 iako je vrednost Šlafovog udela bila procenjena na 39,6 miliona evra. Margetić je ranije rekao da je nakon što je kompanija Mobtel oduzeta
porodici Karić, Mlađan Dinkić of-šor kompaniji Martina Šlafa priznao 30 odsto udela u tom preduzeću, a da je odmah potom osnovana kompanija Mobi63.

Antikorupcijska liga Balkana je svoje navodne dokaze o isplati firmi Martina Šlafa daleko veće sume od vrednosti njegovog udela u kompaniji Mobi63 dostavila tužilaštvu i policiji.

Ujedinjeni regioni Srbije su 5. decembra odbacili optužbe protiv svog predsednika Mlađana Dinkića koje je iznela Antikorupcijska liga Balkana. URS je tada naveo da ta nevladina organizacija i novinar Domagoj Margetić ugrožavaju ugled i investicione projekte Srbije, pozivajući se na podršku savetnika predsednika Srbije Olivera Antića.

2024 © - Vesti online