Sreda 11.12.2013.
16:25
Beta

Krstić: Rešiti problem finansiranja Vojvodine

Ministar finansija Srbije Lazar Krstić


"Namera je da budžet za 2015. radimo sa novim zakonima o budžetskom sistemu, o finansiranju lokalne samouprave i finansiranju Vojvodine", rekao je Krstić na skupštinskom Odboru za finansije koji razmatra više od 170 amandmana na predloženi državni budžet za 2014. godinu.


On je time odgovorio na primedbe predstavnika Skupštine Vojvodine i poslanika opozicije u Skupštini Srbije da se ovogodišnjim budžetom ne poštuje ustavna odredba da budžet Vojvodine iznosi sedam odsto ukupnog budžeta Srbije.


Poslanici opozicije iz Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara su naveli da će Vojvodina imati 32 milijarde dinara manje prihoda od garantovanih Ustavom. Krstić je naveo da je finansiranje Vojvodine urađeno u budžetu za 2014. na istim principima kao i proteklih pet godina.


Radna grupa za izradu zakona o finansiranju Vojvodine formirana je u novembru 2012. godine. Na njenom čelu je bio bivši ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić čiji Ujedinjeni regioni Srbije više nisu u vladajućoj koaliciji.

2024 © - Vesti online