Sreda 11.12.2013.
12:11
BETA

Zuković: Terzićeva je najbolja pod pritiskom

 

"Njena medalja trebalo je da bude kruna sjajno organizovanog takmičenja, a naravno da smo svi priželjkivali zlato. Sigurno da je to stvorilo veliki pritisak, ali Terzićeva je još jednom pokazala da se odlično nosi s tim", rekao je Zuković za novopazarski Radio Sto plus.

Zuković je ocenio da je drugo mesto dvadesetogodišnje Novopazarke u njenoj prvoj sezoni u uzrastu mlađih seniorki veliki uspeh i naveo da su mnoge kvalitetne atletičarke ostale iza nje. Terzićeva je pre pet meseci na Prvenstvu Evrope za mlađe seniore u Tampereu postala kontinentalna prvakinja u disciplini 1.500 metara.

Ona je na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima osvojila 11 medalja.

"Vrlo je važno što je nastavljen kontinuitet osvajanja medalja na najvećim atletskim smotrama", rekao je Zuković.

Zuković je bio reprezentativac na srednjim i dugim stazama, a nedavno je imenovan za selektora juniorske selekcije Srbije.

"Što se nastupa juniora i juniorki u Beogradu tiče, nismo mogli očekivati neke visoke domete. Imamo nekoliko talentovanih takmičara, poput Nikole Bursaća, Uroša Kutlešića ili Nađe Cerovac, a dobro je što će neki od njih i sledeće godine trčati u istom uzrastu", kazao je Zuković.

On je naglasio da je bronzana medalja mlađeg seniora Nemanje Cerovca najprijatnije iznenađenje Evropskog prvenstva u krosu.

"Od njega se očekivao plasman među 20 ili 30 najboljih, što je u tako jakoj trci odlično. Imao je samo dva krosa tokom godine, on i njegov trener su se odlučili za takvu stretegiju i uspeli su. Vratio se u atletiku na velika vrata i očekujem da postane jedna od perjanica ovog sporta u Srbiji", zaključio je Zuković.

2024 © - Vesti online