Sreda 11.12.2013.
12:13
Beta

Pokrenuta istraga slučaja "Sejdić-Finci" (zbog EU i para)

Nesprovođenje ove odluke dovelo je do obustave sredstava iz IPA fondova u iznosu od 45 miliona evr: Tužilaštvo pokrenulo istragu
 

"Nesprovođenje ove odluke dovelo je do obustave sredstava iz IPA fondova u iznosu od 45 miliona evra čime je naneta velika šteta svim građanima Bosne i Hercegovine i zbog čega je izazvana ogorčenost građana i međunarodne zajednice", navodi se u saopštenju iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da je u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH izdata naredba za sprovođenje istrage protiv nepoznatog počinioca, uz istražne radnje i prikupljanje dokaza.

Postupajući tužilac u tom predmetu je Oleg Čavka.

Ukazuje se da se nesprovođenjem odluke Evropskog suda za ljudska prava nanosi nemerljiva šteta evropskom putu BiH i sprečava priliv sredstava iz fondova Evropske unije.

"Tužilaštvo BiH nastavlja aktivnosti u interesu građana Bosne i Hercegovine i

I bez Dodika nema dogovora o slučaju Sejdić-Finci

evropskog puta zemlje", navodi se u saopštenju.

Zamenik generalnog direktora Evropske komisije za proširenje EU, Jost Korte rekao da je Evropska unija odlučila da 45 miliona evra ranije iz evropskog fonda IPA namenjenih BiH, prebaci Kosovu.

"Dvadeset i tri i po miliona evra ide Kosovu kao podrška dijalogu i normalizaciji odnosa Kosova i Beograda, a ostatak regionalnom programu stambenog zbrinjavanja", rekao je Korte.

2024 © - Vesti online