Sreda 11.12.2013.
15:02
E. V.

Ana u policiji pričala o batinama

Od ljubavi do nasilja: Ana Ramadanovski i Adil Maksutović

- Uhvatio me za kosu, udarao me i šutirao. Pala sam na pod. Čupao me je, vukao i udarao u stomak - pričala je Ana koja je od nasilnika pobegla kod majke Nade koja živi u komšiluku, ostavivši dvomesečnog sina kod oca.

Odatle je pozvala policiju, dala izjavu i potom se u pratnji policajaca vratila po dete. Međutim, drama mlade žene nije se tu završila. Zbog bolova u stomaku sutradan je otišla u bolnicu u Višegradskoj gde je utvrđeno da ima hematome po glavi i stomaku gde je još vidljiva sveža rana od carskog reza nakon porođaja. Lekari ginekološkog odeljenja u bolnici potvrdili su da je Ana Ramadanovski zatražila lekarsku pomoć u njihovoj ustanovi, da su ustanovljene povrede i hematomi po glavi i stomaku, ali da nije bilo potrebe da je zadrže na bolničkom lečenju.


- Sada sam dobro, neću da mu se vratim, ali neću ni da ga teretim - rekla je Ana Ramadanovski za beogradske medije.


Međutim, zakonska procedura je drugačija. Pevač je pozvan u policiju da da izjavu i posle toga u dogovoru sa Prvim osnovnim tužilaštvom biće doneta odluka da li će protiv njega biti podneta krivična prijava. O celom slučaju svoje mišljenje imaju i stručnjaci.


- Adil nas je sve iznenadio. To što negira celu priču je logično - dugo je uživao na lovorika. On je mlad čovek koji je pokušao da ostvari svoje snove i kad je u tome uspeo ispostavilo se da je breme slave preteško. Bojim se da nije bio spreman za to. Rođenje deteta je atmosfera u kojoj dolazi do slabljenja potencijala ličnosti. Žene su posle porođaja napete, razdražljive, što je normalno, ali nažalost kod nas muškarci uglavnom nisu naučili kako da se nose s tim. Imaju tradicionalan mehanizam reagovanja - nasiljem. A nasilje je za svaku osudu - kaže psiholog dr Aleksandra Janković i dodaje:


- Nije mi se dopalo što je u mnogim emisijama Adil pričao da obožava sina, da je presrećan, da mnogo radi. Ako toliko radi, ako gostuje u toliko emisija kad uopšte ima vremena da bude uz ženu i dete? Ljubav i sreća se ne iskazuju samo pričom. Super je to što on priča po televiziji, ali gde je on tu kao roditelj? - zaključuje Aleksandra.


Nakon saopštenja koje je prosledio medijima u ponedeljak, Maksutović se više nije oglašavao, a i šta bi rekao. Osim što je brutalno prebio nevenčanu suprugu, on je slagao i javnost.
 

Ne štitim muškarce, ali...

- Statistike kažu da je u 80 do 90 odsto nasilje muškaraca prema ženama. Ali, postoji i nasilje žena prema muškarcima, koje je verbalno unižavanje muškarca. Počinje pričom o prevarama, kreće svađa... Priroda je ženama dala verbalnu spretnost koju one vešto koriste, a muškarci potežu svoj argument - mišiće. Dao bih savet obema stranama - muškarci, budite jači u mentalnom nadmudrivanju, a vi, žene - zaustavite svoje jezike. Da se razumemo, ne štitim muškarce, ali bi žene morale da malo mudrije koriste svoju verbalnu nadmoć - kaže prof. dr Jovan Marić, psihijatar.

2024 © - Vesti online