Sreda 11.12.2013.
03:56
telegraf.rs

X faktor: Takmičari plakali, svađali se, žiri ogorčen nastupima!

Počela "okrutna" faza X faktora: Članovi žirija (sleva) Kristina Kovač, Kiki Lesandrić, Emina Jahović i Željko Joksimović
 


Rigorozne sudije X Faktora, zbog velike konkurencije, već na početku takmičare su podelile u četiri grupe i odmah zatim dve slabije grupe poslali kućama! Ova njihova odluka izazvala je suze i nezadovoljstvo pojedinih takmičara, međutim to nije sprečilo početak ovog dela takmičenja!


U “radnom kampu” takmičari su bili podeljeni u deset grupa po osam članova. Takmičarske grupe su imale samo jedan dan da uvežbaju scenski nastup i zadatu muzičku numeru kako bi se, po drugi put, predstavili žiriju X Faktora. U pojedinim takmičarskim grupama bilo je razmirica među takmičarima, neslaganja, međutim bilo je i grupa koje su savršeno funkcionisale.

Neraspoložene sudije

U toku nastupa, sudije su bile vidno neraspoložene, posebno Željko Joksimović, koji je pokazao svoje nezadovoljstvo kvalitetom pojedinih nastupa, dok je ovaj put Kristina imala pozitivniji stav prema kandidatima.


Treća grupa koja je nastupala, a u kojoj su bili samo muškarci, imala je pehove tokom nastupa, te je jedan od njih zaboravio tekst, dok je Perčoli previše približio mikrofon, te su prateći vokali zvučali kao dva glasa, što je prilično razljutilo ostale kandidate u grupi.


S druge strane, peta grupa, koja je bila mešovita, imala je najromantičniji nastup u kome su se preplitale ljubavne priče, dok je jedan od takmičara završio i na kolenima pred jednom od devojaka. Potpuni užitak upotpunili su savršeno usklađeni vokali, što je oduševilo Eminu.


Sledeći nastup devojki razljutio je Željka koji je oštro prokomentarisao da nije uživao u njihovom nastupu, kao i da su bile katastrofa!


Odmah zatim, nastupili su kandidati koji su se međusobno posvađali jer nisu mogli da usklade tonalitet, budući da je svako želeo da istakne svoj pevački talenat.


Po završetku svih nastupa, žiri je imao težak zadatak da izabere samo 24 kandidata koji će se plasirati u sledeću fazu takmičenja “kuće sudija”.


O tome ko prolazi dalje sudije su većale nekoliko sati, a onda je došao na red najuzbudljiviji deo večeri - saopštavanje rezultata. Nervozni takmičari izlazili su po redu po kojem su nastupali, žiri je saopštavao svoje odluke zbog kojih su neki razočarani otišli kućama, dok smo kod pojedinih videli i suze radosnice!

Idi kući, vrati se...

Bilo je i neočekivanih obrta! Sudije su pojedine kanidate vratili kućama, a potom ih pozvali ponovo na scenu!


- Verovatno se pitate što smo vas pozvali nazad. Razlog je što se u vezi sa vama najgore osećamo povodom večerašnje odluke. Svako od vas je na prvoj audiciji ostavio odličan utisak, međutim iz današnjeg nastupa nije baš jasno da li vi kao individue u ovom trenutku imate ono što je potrebno za dalji tok takmičenja. Svakako imate neosporan talenat i posle dugo razmišljanja odlučili smo da od svih vas napravimo bendove! Čestitamo vam! - rekla je Kristina što je izazvalo radost i suze radosnice kod takmičara.


Mentori u ekstazi, studenti u transu

Posle svih odluka došlo je na red i da žiri dobije svoje mentorske grupe. I toliko su svi dobili što su hteli, i toliko su svi bili srećni, da je to bila prava mala idila... Emina je bila oduševljena kada je saznala da je dobila grupu “Muškarci do 27“:


- Joj Bože! Ja sam se zaista obradovala, vi ste oni sa kojima sam ja želela da radim! Hoćete kod mene u Istanbul? Vi ćete imati najbolji provod, obećavam! - ciknula je pevačica, dok su Kikija takmičarke iz grupe “Devojke do 27“ dočekale ovacijama!


- Super ste, družićemo se! Siguran sam da će biti oštra konkurencija, ali učićemo zajedno! - rekao je frontmen Pilota.


Jedna od najzahtevnijih sudija Kristina Kovač je priznala producentima da očekuje bendove i da neće biti mnogo iznenađena, ali kada je saznala da će biti mentor baš ovoj grupi, videli smo veliki osmeh na njenom licu.


- Eh… pa naravno! Ovo nije iznenađujuće, ali obećaću vam da ću se najviše boriti! Očekujem vaše poverenje i vaš maksimum! - rekla je Kristina, koju su njeni takmičari dočekali ogromnim aplauzom.


Na kraju je Željko Joksimović saznao da će biti mentor “Starijima od 27” što ga je istinski obradovalo!

- Bravo, bravo majstori! Jako ste kvalitetni, siguran sam da ćemo napraviti neku dobru priču! Mislim da je ovo najbolja grupa, a to i vi znate - rekao je kroz osmeh Joksimović.


Pogledajte u koje grupe su podeljeni takmičari:

MUŠKARCI
Emina Jahović
DEVOJKE
Zoran Lesendrić
STARIJI
Željko Joksimović
Lukijan Ivanović  Tamara Milanović  Daniel Kajmakoski 
Haris Ćato  Aleksandra Brković Maid Hećimović 
Stefan Koković  Ilma Karahmet  Maja Novaković 
Aleksa Perović Hristina Vuković Mladen Lukić
Miloš Bajat Aleksandra Sekulić Bojana Račić
Petar Jojić Katarina Jovanović Slavko Kalezić
BENDOVI - Kristina Kovač
Koji su postojali:   Muški bend:
Ivan i Kiko Radenov Armin Malikić
Roma Sijam (7 članova)  Predrag Antić  
Mouse Miles (2 člana)  Marko Balabanović  
Jana Vuković i Luka Grumić Uroš Turkulov 
Ženski bend: Nikola Stanojević 
Katarina Manojlović  Duet: 
Vanja Mišić  Filip Janevski Fifi 
Lana Šojić  Marinela Đogani 
Teodora Sparavalo 
2024 © - Vesti online