Sreda 11.12.2013.
00:04
Beta

"EU pogubna po srpsku ekonomiju"

Budžet za 2014. nije razvojni: Slobodan Samardžić, šef poslaničke grupe DSS-a
 

"Nema nikakvog razvojnog budžeta u Srbiji sve dok je ona u tolikoj meri strateški vezana za EU", rekao je Samardžić u nastavku rasprave o predlogu budžeta Srbije za 2014. On je ocenio i da smanjenje bespovratne pomoći koje EU daje Srbiji "pokazatelj slabosti izbora strateškog ekonomskog partnera".

Đelić tražio da se obelodane ugovori za Etihad i Er Srbiju

Poslanik Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić zatražio je od ministra finansija Srbije Lazara Krstića da obelodani ugovor Srbije i kompanje Etihad iz UAE u vezi sa osnivanjem kompanije Er Srbija. U skupštinskoj raspravi Đelić je pitao i da li će kompanija iz UAE da dobije udeo u beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", kao i zašto je u razdelu Ministarstva pivrede predviđeno da se izdvoji 8,3 milijarde dinara za Fijat i Er Srbiju.

Samardžić je, govoreći o budžetskim sredstvima namenjenim Kosovu i Metohiji, naveo da je budžet smanjen za milijardu dinara. On je naglasio da je udeo u budžetu za južnu pokrajinu "ekvivalent državne politike koji se vodi prema Kosovu", navodeći da je "i u
budžetu, Kosovo pušteno niz vodu".

Samardžić je naveo da u delu budžeta za Kosovo i Metohiju "nema ničeg opipljivog", precizirajući da nema transfernih sredstava za opštine na Kosovu i da se samo pominje postupak davanja naloga za izvršavanje obaveza na Kosovu, ali bez navođenja oblasti u kojima će taj novac biti trošen.

2024 © - Vesti online