Utorak 10.12.2013.
21:24
Beta

"Odluka EU uticaće kad će biti izbori u Srbiji"

Profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, Predrag Simić
 

Simić je na konferenciji o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine u kontekstu evropskih integracija, ocenio da će, ako pregovori Srbija-EU ne počnu do kraja januara, to imati ozbiljne političke posledice za one političke partije u Srbiji koje su podržale evro-integraciju.

Po rečima Simića, nedovršeni poslovi su pitanje Kosova, pitanje početka pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji i diplomatija EU na Kosovu.

"Neočekivana kooperativnost koalicione vlade koja je u Beogradu izabrana nakon majskih izbora prošle godine, otvara prostor za neobično brz napredak u pregovorima Beograda i Prištine", naveo je Simić i dodao da je problem to što je taj proces probudio velika očekivanja.

To su, kako je objasnio, očekivanja da će Srbija koja smatra da je veoma mnogo platila u tom procesu, bezuslovno dobiti početak pregovora sa EU pre kraja ove godine.

Ali, "čini mi se da je to u ovom trenutku manje izvesno nego što je bilo izvesno pre nedelju dana", rekao je Simić, bivši ambasador Srbije u Parizu.

2024 © - Vesti online