Utorak 10.12.2013.
22:11
Beta

Diković obišao srpske mirovnjake u Libanu

Ljubiša Diković, načelnik Generalštaba Vojske Srbije

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da su dvojica generala razgovarali i o vojno-bezbednosnoj situaciji u zoni operacije, pravcima razvoja te mirovne operacije kao i učešću Vojske Srbije u toj misiji. Pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u Libanu svoje zadatke izvršavaju u sektoru Istok.

Sa komandantom tog sektora, brigadnim generalom Fransiskom Dakoba Servinjom, general Diković razgovarao je o političko-bezbednosnoj situaciji i dosadašnjem angažovanju pripadnika VS, kao i o saradnji Srbije i Španije na zajedničkom učešću u multinacionalnim operacijama.

U toku boravka u Libanu, načelnik Generalštaba bio je u izviđanju zone operacije UNIFIL i obišao neke od pozicija Ujedinjenih nacija na "plavoj liniji", kao i objekte u kojima žive i rade pripadnici VS. U razgovoru sa srpskim mirovnjacima u Libanu, Diković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom starešina i vojnika VS u toj operaciji i podsetio ih da oni u očima kolega iz drugih vojski i naroda Libana predstavljaju Srbiju i njenu vojsku.

Diković će sutra obići i zonu odgovornosti španskog bataljona, u čijem sastavu je pešadijska četa Vojske Srbije.

2024 © - Vesti online