Utorak 10.12.2013.
15:36
Beta

G.Milanovac: Zdravstvena stanica bez toaleta i grejanja

Gornji Milanovac (foto: arhiva)
 

Kako je za agenciju Beta izjavio predsednik Saveta mesne zajednice Radomir Tadić, toalet, u kojem su sve pločice otpale, ne radi i bolesni pacijenti fiziološke potrebe obavljaju oko zgrade ili u okolnim livadama i njivama.

Nema para

Direktora Doma zdravlja Dragica Topalović izjavila je za Betu da je
upoznata sa tim problemom ali da nema sredstava da to finansira i da će "videti da se problem nekako reši u idućoj godini".

"Što se tiče grejanja, mogla bi Mesna zajednica da se angažuje da se obezbede drva i da neko loži vatru, a u ambulanti gde radi lekar postoje termoakumulacione peći", kazala je ona.

On je dodao da u čekaonici nema grejanja i da se pacijenti u zimskim danima smrzavaju, a reč je uglavnom o starijim ljudima koji dolaze peške ili autobusima iz jedanaest sela takovskog kraja.

"Obraćali smo se lokalnoj samoupravi i Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu da se ovaj problem reši ali ništa nije urađeno, izuzev što su dolazili i pravili neke predračune kada nam je rečeno da to košta 350.000 dinara i da i mi treba to da finasiramo", kazao je Tadić.

Prethodni predsednik Mesne zajednice Milovan Damljanović izjavio je da je i on tražio da se stvore minimalni higijenski uslovi u zdravstvenoj ustanovi i da se ništa nije preduzelo kao "da živimo u 19. veku".

"Crveni krst je poklonio peć na drva za čekaonicu pre pet godina ali je nju uzeo lekar za svoj stan i od tada se bolesnici smrzavaju čekajući doktora koji ne poštuje ni radno vreme, već kasni na posao i ranije odlazi", dodao je Damljanović.

Pacijenti koji tu ostvaruju primarnu zdravstvenu zaštitu istakli su da očekuju da će na sve to reagovati i Ministarstvo zdravlja.

2024 © - Vesti online