Ponedeljak 09.12.2013.
18:20
Beta

Benfika i Olimpijakos igraju za osminu finala LŠ

Utakmica šestog kola Grupe C između Benfike i Pari Sen Žermena se igra sutra od 20.45 u Lisabonu. Benfika na trećem mestu ima sedam bodova, koliko ima i Olimpijakos na drugom mestu, ali i bolji međusobni duel. Zbog toga je Benfiki pored pobede potreban i kiks Olimpijakosa, koji sutra od 20.45 na svom terenu igra protiv Anderlehta.


Trener Benfike Žorž Žesus je pokušao da umanji pritisak i rekao je da je za njegovu ekipu važnije da osvoji domaće prvenstvo.

"Cilj je titula u Portugalu, pošto je naši navijači žele. Finale Lige šampiona je naš drugi cilj, ali mislim da su druge ekipe u boljoj poziciji od nas. Ali, to ne znači da ne možemo da sanjamo o tome i da radimo na tome", rekao je Žesus.


U prvom delu takmičenja je Pari Sen Žermen pobedio Benfiku sa 3:0, a dvostruki strelac u tom duelu je bio Ibrahimović, koji je tako dao osam golova u grupnoj fazi takmičenja. On je izjednačio rekord Kristijana Ronalda, Ruda van Nistelroja, Filipa Inzagija i Ernana Krespa.


Pariski klub je sa 13 bodova osigurao prvo mesto na tabeli, pa se očekuje da trener Loran Blan odmori svoje najbolje igrač. PSŽ ima drugi najbolji napad u grupnoj fazi sa 15 golova, a bolji je samo Real Madrid, koji je upisao 18 golova. Benfika je dala šest pogodaka.


U portugalskom timu zbog povreda neće biti Rubena Amorima, Giljerma Sigueira i Eduarda Salvio, dok će se u ekipu vratiti Oskar Kardoso, koji je zbog povrede leđa propustio poslednje tri utakmice. Blan nema problema sa sastavom.


U drugoj utakmici Grupe C Olimpijakos na svom terenu igra protiv Anderlehta i potrebna mu je pobeda kako bi se, bez obzira na rezultat druge utakmice u grupi, plasirao među 16 najboljih ekipa.


Andereht, sa druge strane, nema šanse ni da se plasira u Ligu Evropa, pošto je osvojio samo bod u pet utakmica. U prvom delu takmičenja Olimpijakos je pobedio sa 3:0.


U grčkom timu neće biti najboljeg strelaca Kostasa Mitroglua zbog povrede kolena. On je ove sezone postigao 23 gola u svim takmičenjima za klub i reprezentaciju, uključujući i "het trik" protiv Anderlehta.


Anderleht nije pobedio na gostovanjima u poslednjih šest utakmica u Ligi šampiona. U ekipi zbog povrede neće biti Matijasa Suaresa, dok će Masimo Bruno propustiti duel zbog suspenzije.

2024 © - Vesti online