Ponedeljak 09.12.2013.
13:45
mozzartsport.com

Prognoza Blumberga: Brazil će pobediti Španiju u finalu SP

 Grupe Svetskog prvenstva u Brazilu 2014.
 

Mnogo interesovanja je izazvala prognoza raspleta Svetskog prvenstva 2014. godine koju je uradila jedna od najpoznatijih kompanija za sportsku statistiku - Blumberg (Bloomberg Sports).


Stručnjaci iz ove kuće su simulirali šest miliona i četiristo hiljada utakmica, a svakoj reprezentaciji dali su određeni koeficijent na osnovu forme, kvaliteta, rejtinga, očekivanih vremenskih uslova u Brazilu i mnogih drugih faktora koji utiču na igru.


I statistika kaže da će u Brazilu svetski šampion postati - Brazil! Karioke će u finalu pobediti aktuelnog vladara planete Španiju, i to sa 1:0.


Prema Blumbergu, Brazil je i jedina selekcija koja će sigurno proći takmičenje po grupama, bez procenta šanse da se to ne dogodi. Iz Grupe A će, pored domaćina, dalje otići Meksiko (43,6%), dok će se kući posle prve faze vratiti Hrvati (38,3) i Kamerunci (18).


Interesantno, Blumberg prognozira da će iz Grupe F dalje proći Argentina i Bosna i Hercegovina, ispred Nigerije i Irana. Ekipa Safeta Sušića će, po ovoj računici, u osmini finala ispasti od Francuske, da bi Trikolori potom, u četvrtifnalu izgubili od Nemačke, koja će se, zajedno s pomenutim Brazilcima i Špancima, kao i Argentincima, naći u polufinalu. A u polufinalu će Brazil savladati Nemačku, a Španija Argentinu.


Interesantno je da Blumberg kaže kako će u "grupi smrti", Grupi D, dalje otići Italija i Engleska, fok će favorizovani Urugvaj, sa Suarezom i Kavanijem, ispasti već u prvom krugu.

2024 © - Vesti online