Nedelja 08.12.2013.
12:34
mozzartsport.com

Nije mu lepo u Junajtedu: Van Persi hoće u Barsu!

Nezadovoljan u Mančesteru: Robin Van Persi
 

Pre godinu i po dana Mančester junajted je iskoristio dug post Arsenala i Robina Van Persija zveketom trofeja primamio na Old Traford. I odmah se Holanđaninu vratilo titulom u Premijer ligi, ali s obzirom na užasan početak Junajtedove ere pod Dejvidom Mojesom čini se da bi Van Persi mogao na novu selidbu. Ovaj put u Španiju.


Van Persi se, naime, našao na naslovnoj strani katalonskog Sporta, poslovično dobro upućenog u zbivanja u Barseloni, koji piše da je Blaugrana baš njega izabrala kao prvu metu u zimskom prelaznom roku (pominjao se i Oskar Kardozo).
Ali, nije samo Barsina želja u pitanju, već i Van Persijeva, s obzirom da je reprezentativac Lala nezadovoljan kako se od dolaska Mojesa razvija situacija na Old Trafordu. Pojedini engleski novinari, i to ne tabloidni, čak tvrde da je Van Persi zatražio i dozvolu Junajteda da promeni sredinu.


Veliko je pitanje, međutim, da li će mu Mojes izaći u susret, jer ovaj sastav Junajteda i sa Van Persijem oskudeva u kvalitetu. Najviše škripi u veznom redu, pa je Junajed poslao Fila Nevila da napravi dosije o Kevinu Strotmanu, koji blista od prelaska u Romu - 13 utakmica, tri gola i pet asistencija. Tek da uporedimo - Maruane Felaini, kojeg je Mojes iz Evertona doveo za 27 miliona funti, do sada je za Junajted odigrao 11 mečeva, bez gola, bez asistencije. Zato bi na adresu Rome mogla da stigne ponuda sa sumom od 17 miliona funti.

2024 © - Vesti online