Nedelja 08.12.2013.
12:04
mozzartsport.com

Sramota Reala: Amateri Ćitave odbranili mrežu!

Sarhio Ramos u duelu protiv Ćative
 

David je zaustavio Golijata! Maleni Olimpik iz Ćative je ispisao najsvetliju stranicu u istoriji. I to protiv devetosrtukog prvaka Evrope, velikog Reala iz Madrida! Anonimni trećeligaš je napravio senzaciju odigravši 0:0 u šesnaestini finala Kupa Kralja protiv najvećeg kluba Evrope.

Gradić od 30.000 stanovnika sa stadionom čiji kapacitet je samo za ovu priliku specijalno proširen na 9.000 mesta je doživeo nešto što će se prenositi sa kolena koleno. Real Madrid je došao bez Ronalda i Bejla, ali sa svim svojim ostalim zvezdama poput Kasiljasa, Ramosa, Marsela, Modrića, Di Marije, Iska, Benzeme i nije uspeo da zatrese mrežu trećeligašu za kojeg igraju amateri. Autsajderi su na krilima podrške sa tribina zaustavili sve napade Reala, imali i sreće u par situacija i izborili remi koji ih je učinio junacima dana u svetskom fudbalu.

Istina, Real se ispromašivao, ali to ne može da bude nikakvo opravdanje njihovim zvezdama koje nisu uspele da mkar jednom pronađu put do mreže tima za koji je fudbalska planeta večeras prvi put čula. Možda je i veštačka trava bila otežavajuća okolnost za slavne goste iz Madrida, ali ni to ne može da ih „opere“ za mršavi remi bez golova. Da stvar bude još gora, Anhel Di Marija je pobesneo kada ga je Karlo Anćeloti zamenio i italijanskom stručnjaku je žestoko odbrusio u prolazu.

Real ima i revanš na svom terenu u kojem će vrlo verovatno ispraviti greške iz ovog meča, ali sva slava pripada igračima Olimpika iz Ćative koji su odigrali partiju života.

2024 © - Vesti online