Nedelja 08.12.2013.
11:30
BETA

Udovičić otvorio Evropsko prvenstvo u krosu

Vanja Udovičić
 

On je tom prilikom istakao da se radi o "najvećem atletskom takmičenju ikad organizovanom na našim prostorima", i dodao da sportski događaji imaju veliki značaj jer promovišu prave vrednosti, zdrav način života, istrajnost i timski duh.

"Želim da današnjim Evropskim prvenstvom u krosu svima na primeru pokažemo da je bavljenje sportom, uz obrazovanje, najveća investicija u zdrav i uspešan život", kazao je ministar omladine i sporta.

Udovičić je kazao da Vlada Srbije prepoznaje značaj koji sport ima za zdravlje nacije i promociju Srbije u svetu, te da će nastaviti da pomaže talentovane mlade sportiste i popularizaciju i razvoj amaterskog i rekreativnog sporta.

On je ocenio da se Srbija pokazala kao "ozbiljan partner" u organizaciji sportskih manifestacija najvišeg ranga, i izrazio nadu da će u budućnosti "mnogo češće biti u prilici da pokaže gostoprimstvo najboljim sportistima Evrope i sveta".

"Možemo biti zadovoljni što naša zemlja, nakon dominacije u kolektivnim sportovima, sigurnim koracima postaje i zemlja individualnih sportista. Atletičari velikom brzinom postaju šampioni, uzor nacije i podstrek deci i mladima na naprave prve sportske korake", rekao je ministar sporta Srbije.
 

2024 © - Vesti online