Subota 07.12.2013.
23:31
Beta

Srbija u nedelju protiv Alžira: Znamo ih, neće nas iznenaditi

 Selektor reprezentacije Srbije Saša Bošković
 

"Sa selekcijom Alžira smo igrali na Mediteranskim igrama u Mersinu i pobedili smo. Izgleda da smo mi problem sami sebi i treba da u taj duel uđemo maksimalno koncentrisano. Moram da izrotiramo sve devojke jer nas u utorak i sredu čekaju najvažnije utakmice sa Brazilom i sa Danskom", rekao je Bošković.


Srbija je na otvaranju Svetskog prvenstva u Nišu savladala Japan rezultatom 28:26, a sutra od 18 časova u dvorani "Čair" sastaće se sa Alžirom u drugom kolu Grupe B Svetskog prvenstva.

"Mi smo već zaboravili utakmicu sa Japanom i spremamo se za utakmicu sa Alžirom. Imali smo malih problema u prvom poluvremenu, ali smo veoma dobro odigrali drugi deo utakmice. Ono što Srbija treba da uradi jeste da se nađe na postolju 22. decembra i na tome radimo", rekao je Bošković.


Reprezentativka Srbije Jovana Stoiljković je rekla da je ekipa spremna za duel sa Alžirom i dodala je da veruje u pobedu protiv afričke ekipe.

"Alžir je isto jedna ozbiljna ekipa, ne smemo je olako shvatiti. Sa njima smo igrale na Mediteranskim igrama i pobedile smo ih sa 11 golova razlike. Imaju dobre bekove, naročito desnog i levog. Ključ uspeha je naša dobra odbrana. Verujem u nove bodove", rekla je Jovana Stoiljković.


Fizioterapeut reprezentacije Srbije Nemanja Vučić je rekao da u ekipi nema većih povreda, pa će sve igračice biti spremne za utakmicu sa Alžirom.

"Povreda Jelene Erić je potpuno sanirana i ona je spremna za duele koji nas očekuju. Jelena Popović je zaradila jednu rasekotinu na nosu. Ona je sanirana i narednih dana će biti pod posebnim režimom, zbog bolova i otoka, ali će biti spremna za utakmicu protiv Alžira", rekao je Vučić.

2024 © - Vesti online