Subota 07.12.2013.
20:18
mozzartsport.com

Mitrović najavio pobedu Anderlehta

 Aleksandar Mitrović u dresu reprezentacije Srbije
 

Još jedan gol Aleksandra Mitrovića - još jedna pobeda Anderlehta. Srpski reprezentativac je i u drugom uzastopnom ligaškom susretu na stadionu Konstant van den Štok vodio belgijskog šampiona do tri boda, pošto je njegovim pogotkom ekipa Džona van der Broma slomila otpor Beverena (2:0), zabeležila treću uzastopnu ''trojku'' kod kuće i bar do nedelje veče preskočila Genk na četvrtoj poziciji Pro Lige.


Gosti su odolevali do 33. minuta, a onda je Žile centrirao sa leve strane, a bivši napadač Partizana na prepoznatljiv način zahvatio loptu glavom i matirao Kusemansa. Bio je to Mitrovićev osmi gol na 11 susreta u prvenstvu, što je sasvim zadovoljavajući učinak u debitantskoj sezoni, ma šta o njemu govorili u Belgiji.


Pogodak napadača letos plaćenog pet miliona evra je omogućio Anderlehtu mirniju igru i strpljivu izgradnju akcija za drugi gol, koji je i stigao sredinom drugog poluvremena, kad je Ronald Vargas iskoristio pas Embembe i obezbedio pobedu.


Luka Milivojević je ceo meč presedeo na klupi Anderlehta, dok su u gostujućem sastavu sve vreme na terenu bili srpski internacionalci Miloš Marić i Dalibor Veselinović (zaradio žuti karton), a bivšeg napadača Vojvodine Abubakara Oumarua nije ni bilo u kombinaciji za tim.


 

2024 © - Vesti online