Subota 07.12.2013.
19:35
P. Bajić - Vesti

Super liga: Drama na "Marakani", Zvezda konačno srušila Vojvodinu

 Dragan Mrđa
 

Lazić je uputio loptu u kazneni prostor, gde je primio Mijailović i pronašao Mrđu za 2:1 i erupciju oduševljenja na tribinama. Crvena zvezda je tako prekinula niz od pet poraza u duelima sa Vojvodinom, od kojih je najsvežiji onaj iz četvrtfinala Kupa Srbije (1:3), koji je odigran u sredu.  

A, taj pogodak je bio samo vrhunac drame u završnici, koja je počela kada je sudija Spasić pokazao na "belu tačku" posle duela Savićevića i Nastića, koji je posle toga morao van igre zbog drugog žutog kartona u 87. minutu. Odgovornost je preuzeo kapiten Milijaš, ali ga je nadmudrio Žakula i uz pomoć stative poslao loptu u korner.  

Vojvodina je stigla do prednosti u 38. minutu. Pečnik je loptom pogodio Mrđu u gužvi u šesnaestercu gostiju, posle čega je usledio kontranapad Novosađana. Vulićević je stigao da centrira sa gol - aut linije na desnoj strani, a Poletanović je savladao Bajkovića.

Do izjednačenja je domaćin stigao u 49. minutu. Posle kornera kapitena Milijaša, slabo je intervenisao golman gostiju Žakula, a Dauda se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu i zatresao mrežu.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1
 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Petković, Lazić, Krneta, Mijailović, Gogić, Milijaš, Kasalica (od 74. Savićević), Pečnik, Mrđa, Dauda.
VOJVODINA: Žakula, Vulićević, Đurić, Vuković, Nastić, Radoja, Vranješ (od 90. Tumbasević), Poletanović, Vukčević (od 59. Alivodić), Kaluđerović (od 83. Gaćinović), Škuletić.
 

STRELCI: Dauda u 49. i Mrđa u 90.+2 minutu za Crvenu zvezdu, a Poletanović u 38. minutu za Vojvodinu. STADION: Crvene zvezde. GLEDALACA: 7230. SUDIJA: Ninoslav Spasić (Surdulica). CRVENI KARTON: Nastić (Vojvodina, drugi žuti) u 87. minutu.

2024 © - Vesti online