Subota 13.03.2010.
17:19
Vestionlie, Bild.de

Horor: Samlela ga mašina za papir

Emir Imamović, poreklom iz bivše Jugoslavije, počeo je da radi u Nemačkoj 19. avgusta 2006. kao mašinski radnik u jednoj fabrici papira u Vestfaliji. Njegov zadatak bio je da oštricom skida ostatke silikona sa valjaka mašine za prozvodnju papira. Sve dok ga jednog dana valjci nisu uvukli...


Sve se desilo u nekoliko sekundi-mašina je povukla obe ruke, a Imamović se našao u situaciji u kojoj, kako kaže u intervjuu nemačkom "Bildu", nije mogao ni da da vrišti u pomoć.

Kada se oslobodio iz kandži mašina sva koža na ramenima i licu je bila oguljena. Imamović se priseća: "Moje lice je izgledalo kao kad gledate kostura“.


Emir je posle nesreće 40 dana ležao u komi, urađeno mu je niz operacija i transplatacija kože, a lekari kažu da je pravo čudo da je preživeo.

Trenutno pokušava da pomoću terapija ponovo pomera prste na rukama, a svaki dan mora da pije velike količine lekova protiv bolova. Sa takvim povredama, on više nikada neće moći da radi.

Zog toga Emir Imamović traži od suda odštetu. Problem je u tome što je proizvođač mašine koja ga je "samlela“ jasno naglasio da se ona sme čistiti samo dok je isključena, dok Imamović tvrdi da je u njegovoj bivšoj firmi dugogodišnja praksa bila upravno suprotna, pa je zato i došlo do ove povrede.

2024 © - Vesti online