Nedelja 08.12.2013.
08:00
B92

Koliko košta da budete "moderni Robinzon"?

Za one koji nisu baš pripremljeni za građenje koliba i lov, tu je "udobnija" verzija, koja nudi obroke u modernim bungalovima.

Na pustom ostrvu koje izaberete društvo može da vam pravi eventualno još jedna osoba... i gušteri, majmuni...
 


Međutim, život kakav je nekad vodio Robinzon Kruso, u modernoj verziji nije nimalo jeftin. Sedam dana "odmora" na udaljenom ostrvu za dve osobe košta čak 1.600 dolara, a u to nisu uračunati troškovi leta.


- Istraživanje udaljenih ostrva i boravak na njima je najveća strast u mom životu, a želeo sam i drugima da pružim priliku da iskuse osećaj usamljenosti u "poslednjem zemaljskom raju" - rekao je vlasnik agencije Alvaro Čerezo.


Putnici mogu da biraju između 16 ostrva, od kojih svako prima isključivo jednu osobu ili par, garantujući ekskluzivnost i potpunu izolaciju.


Iako ostrva nisu veća od tri kvadratna kilometra, neki gosti su ostajali i po 40 dana. Agencija ipak savetuje da boravak ne traje duže od dve nedelje. Oni koji su na ostrvu proveli više od mesec dana doživeli su šok prilikom povratka u civilizaciju. Gosti na raspolaganju imaju radiostanice i satelitske telefone, ukoliko im zatreba veza sa spoljnim svetom.


Čerezo navodi da je bilo veoma teško pronaći pogodna ostrva i da od 30 pustih ostrva samo jedan može biti pogodan za turiste. Ipak, kaže da je boravak na takvom ostrvu poput stalne potrage za blagom.

2024 © - Vesti online