Subota 07.12.2013.
00:23
Srna

''Rusi moraju da budu veći Srbi od Srba''

Promocija zajedničkog izdanja "Rosijske gazete" i Geopolitike "Rusija i Srbija"

Govoreći na promociji zajedničkog izdanja "Rosijske gazete" i "Geopolitike" - "Rusija i Srbija", Trifković je rekao da Rusija "više ne može biti inertna i gledati na neke stvari, već mora preuzeti odgovornost".

"Bije se bitka za Srbiju. Krajnje je vreme da Rusija preuzme neke korake bez oklevanja i snebivanja", rekao je Trifković na promociji u Ruskom domu.

Glavni i odgovorni urednik "Geopolitike" Slobodan Erić ocenio je da Rusija ponovo igra veoma važnu ulogu na geostrateškom polju i da ona nije važna samo za Srbiju, već za ceo svet.

On je naglasio da je Rusija u ovom momentu preuzela ulogu branioca hrišćanstva u svetu, ali da, takođe, mora braniti i svoje interese.

"Zato je važno da Srbi shvate da gasovod 'Južni tok' ima poseban energo-ekonomski i bezbednosni efekat na Srbiju i da su interesi Rusije pretežniji od interesa bilo koga drugog", smatra Erić.

Direktor Ruskog doma Mihail Genadijevič rekao je da je gasovod "Južni tok" zajednička nada za oba naroda i da predstavlja doprinos ruskog naroda za prevazilaženje krize u Srbiji.

"Važno je da Srbija dobro odvaže šta joj daje Rusija, a šta EU", kaže Genadijevič.

Časopis "Geopolitika" izlazi od 2002. godine, a od 2010. štampa se se zajedničko srpsko-rusko izdanje za koje pišu najeminentniji intelektualci.

2024 © - Vesti online