Petak 06.12.2013.
23:46
Beta

Janukovič i Putin o saradnji dveju zemalja

"Šefovi dve države razgovarali su o pitanjima trgovinske i ekonomske saradnje i o pripremi budućeg sporazuma o strateškom partnerstvu", navodi se u saopštenju vlasti.

Viktor Janukovič

Sastanak Janukoviča i Putina nije bio najavljen, a vest da će se održati potvrdio je za ruske agencije portparol Kremlja. Janukovič je prethodno bio u Kini, gde je takođe sa državnim vrhom razgovarao o saradnji.

Ukrajinske vlasti krajem novembra objavile su da neće potpisivati sporazum o pridruživanju sa EU, i da će se umesto toga okrenuti bližoj ekonomskoj saradnji sa Rusijom.

To je izazvalo proteste opozicije i masovne demonstracije na kojima se zahteva ostavka vlade i okretanje zemlje ka Evropskoj uniji.

Timošenko okončala štrajk glađu

Zatvoreni bivši ukrajinski premijer Julija Timošenko okončala je štrajk glađu posle 12 dana, izjavila je danas njena ćerka Jevgenija.


Timošenkova je zatvorena 2011. godine zbog zloupotrebe položaja u vezi sa sklapanjem gasnog sporazuma sa Rusijom. Ona je stupila u štrajk glađu kao znak podrške opozicionim protestima povodom odluke vlade da ne potpiše sporazum o jačanju veza sa EU.

"Na zahtev trga, ona je okončala štrajk glađu", rekla je novinarima Jevgenija Timošenko, preneo je Interfaks.

Demonstranti sa kijevskog Trga nezavisnosti ne razilaze se već nekoliko dana.

2024 © - Vesti online