Petak 06.12.2013.
18:20
Beta

LDP: Zabrana zapošljavanja da važi i za direktore

Đurić je novinarima u Skupštini Srbije kazao da je očigledno da je prekršen Zakon o javnim preduzećima, da nisu izabrani direktori i da se kroz predložena zakonska rešenja traži da se imenuje stotine direktora i da se sa njima zaključi ugovor o radu.

Potpuno pogrešan koncept: Bojan Đurić

"Ne verujem da će nekoga ko treba da ode na operaciju, kad ne bude bilo hirirga u nekoj bolnici, moći da pošalju u Narodnu Skupštinu ili u Agenciju za borbu protiv korupcije. Ne može se sekirom reformisati državna uprava ili u javnim službama na dve godine zaključati vrata, a istovremeno zapošljavati na mala vrata partijska
vojska", istakao je on.

Đurić misli da je potrebno uraditi analizu svakog segmenta uprave i da najmanje ograničenje treba da bude tamo gde su zdravstvo, prosvete i neke druge vrsta javnih službi.

"Ovo je potpuno pogrešan koncept. Dozvoljavate dodatno zapošljavanje u administraciji, a istrovremeno zabranjujete tamo gde jedino može da se ostvari neki razvoj i tamo gde je reč o ljudima i službama od kojih građanima direktno zavise svaki dan", naglasio je on.

Đurić ističe da će najveći problem biti to što će izaći generacije studenata medicine i fakulteta koji su vezani za prosvetu, a koji dve godine ni foraalno neće imati mogućnost da konkurišu na mesto u državnim institucijama.

"Ovo što radi Vlada sa ovakvim konceptom zatvaranja javnih službi potvrđuje da ovde niko ne ceni znanje", kazao je on i dodao da ne veruje da će novozaposleni u Fondu PIO, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, ali ni u Skupštini promeniti Srbiju.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da zabrana zapošljavanja u javnom sektoru u naredne dve godine neće oštetiti nijedan segment državne uprave, a građani će dobiti
kvalitetniju uslugu.

"Ovim predlogom zakona stavlja se moratorijum na zapošljavanje u 2014. i 2015. Na taj način se amortizuje i zaustavlja trend koji je decenijama omogućavao zapošljavanje po partijskoj, prijateljskoj ili rođačkoj liniji", kazao je on novinarima u Skupštini Srbije.

2024 © - Vesti online