Subota 13.03.2010.
14:37
Tanjug

Ostojić: Srbija da prihvati ponuđeno rešenje za Kranj

Evropska unija, Slovenija i ostale države učesnice spremne su da se odreknu postavljanja svojih zastavica i imena za konferencijskim stolom, i da njihovi predstavnici nastipaju pod svojim imenom i prezimenom, rekao je Ostojić radiju "Fokus".

Srbija da prihvati rešenje za Kranj: Zoran Ostojić

On je ocenio da bi bilo dobro da Srbija prihvati kompromisno rešenje i da predsednik Boris Tadić otputuje u Sloveniju na regionalni skup, jer će, rekao je Ostojić, u suprotnom razmatranje kandidature Srbije za članstvo u EU biti odloženo za "godinu i nešto".

"Ako mi tamo ne odemo pod tim uslovima, eto, ispoštovano je, nema republike Kosovo, nema nikakvih država, ako ne prihvatimo žrtvu onih koji su se odrekli, Slovenija, Brisel, zastave EU i ostalih država, da bi priveli za sto predsednika Srbije i predstavnika Kosova, i ako ne odemo tamo, to će značiti sigurno za godinu i nešto odlaganje razmatranja naše kandidature", rekao je on.

"Da li je to u interesu Srbije ili nije? Mi mislimo da nije i to je ono što je sporno oko te regionalne politike koju ova vlada vodi", naveo je Ostojić ističući da sedenje za istim stolom sa zvaničnicima Kosova ne znači priznavanje njegove nezavisnosti.

2024 © - Vesti online