Petak 06.12.2013.
13:07
BETA

FIFA pristala na kosultacije o pomeranju SP u Kataru

Sep Blater, predsednik FIFA, u društvu Juseina Bolta
 

FIFA u saopštenju navodi da će njeni zvaničnici i poslovni partneri do avgusta 2014. godne voditi pregovore sa radnom grupom na čelu sa predsednikom Azijske fudbalske konfederacije (AFC) šeikom Salamanom bin El Ibrahimom.

Televizijska kompanija Foks, koja je vlasnik prava prenosa u SAD na engleskom jeziku, trebalo bi da bude ključni saradnik, pošto se termin održavanja Mundijala poklapa sa košarkaškom NBA ligom, hokejškom NHL, kao i američkog fudbala NFL. Konačna odluka o terminu održavanja Mundijala u Kataru biće doneta u decembru 2014. ili martu 2015. godine na sednici Izvršnog komiteta FIFA.

Takođe, FIFA u saopštenju dodaje da će u septembru i novembru naredne godine sastati čelnici te organizacije, kako bi izradili raspored većih turnira i datume odigravanja reprezentativnih utakmica, čime će se poremetiti rasporedi u nacionalnim ligama. I pre no što je Katar decembra 2010. godine izabran za domaćina Mundijala 2022. godine, nagađalo se o mogućnosti da se turnir igra zimi, pošto u Kataru koji je u pustinji, leti temperatura premašuje 40 stepeni Celzijusa, i to uz česte peščane oluje.

2024 © - Vesti online