Petak 06.12.2013.
14:11
M. Roknić - Vesti

Milorade, gde si dosad bio!

Milorad Pupovac
 

Vlada je nije prihvatila da se povećaju novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje povratnika, obnovu kuća, ali i za obnovu električne mreže u nekim povratničkim selima koja još nemaju struju ili su nekim povratnicima obnovljene kuće, ali nisu priključeni na električnu mrežu.


Pupovac je u vrlo emotivnom nastupu upitao ko će se u tom slučaju pobrinuti za 200 porodica koje žive bez struje?
- Ko će dati novac da im se priključi struja koju su nekad imali, a koju ni elektroprivreda ni država ne žele da im priključe? Čiji je to prostor, čiji su to ljudi? Ove države ili ničiji, ove vlade ili ničiji - zapitao je on, optužujući vlast da zanemaruje povratak Srba.
 

Zakasneli vapaj: Veljko Džakula

Veljko Džakula, predsednik Srpskog demokratskog foruma, smatra da je to zakasneli vapaj koji više nikom ne može pomoći.


- Osam godina je SDSS bio u koaliciji sa HDZ-ovom vlasti, dve godine podržava aktuelnu i sada su se setili da intervenišu. Sve te godine poslanici SDSS-a podržavali su diskriminišuće zakone i odluke koji su pogađale Srbe i sada se kao čude. Srbi nemaju strategije koja bi trebala proisteći iz platforme o položaju Srba u Hrvatskoj i zato ova soliranja ne donose rezultate. Izgubljena je još jedna godina, ovo je zakasnelo reagovanje kojim je Pupovac samo pokazao šta je propustio uraditi sve ove godine - rekao je Džakula, dodajući da su Srbi u Hrvatskoj samo kolateralna žrtva neozbiljnih i neodgovornih politika.
 

Opsluživao sve hrvatske vlade

Svetozar Livada kaže da hrvatska država istrajava na programu lustracije i eutanazije Srba putem milosrđa. Po njemu, ustaštvo je ponovo na sceni, a to ilustruje i podatkom da Hrvatska godišnje izdvaja 50 miliona evra za penzije još živih ustaša i domobrana.
- Svakodnevno smo svedoci manifestacija ustaštva, da država finansira crkvu koja je takođe na pozicijama ustaštva. Pupovac to niće da vidi, opsluživao je sve dosadašnje vlade, pa i ovu koju je tek sada napao, on je potrošio srpsko vreme i time doprineo uništenju srpskog korpusa u Hrvatskoj - smatra Livada.

- Za Srbe je sve kasno, da im podignu i zlatne dvore - kaže za "Vesti" profesor Svetozar Livada, ističući da je Milorad Pupovac trošeći srpsko vreme potrošio i Srbe. - Srbi su biološki satrveni. Na jedno novorođenče umire 100 Srba. Žive u selima koja su mrtva, nemaju komšija, nemaju infrastrukture. Mogu oni dobiti najbolje centrale u svojim selima, njima više neće biti od koristi. Srbi u Hrvatskoj su karitativa, socijalni slučaj. Srpsko pitanje ne postoji, samo postoji pitanje odnosa hrvatske države prema Srbima.

2024 © - Vesti online